Date companie
 
 
 
 

Abonamente gratuite de autobuz, pentru două sute de ploieșteni decedați

RSS Știri
 
 
Data publicării : 3 Iulie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : transport, primaria, subventii, ploiesti, abonament, decedati, regia
 

Nereguli la Regia Autonomă de Transport Public din Ploiești! În urma unui control, Curtea de Conturi a descoperit că Regia a primit anul trecut subvenții ilegale de la primărie pentru mai mult de 3.500 de pensionari, care nu îndeplineau condițiile necesare acordării gratuității. Mai mult, două sute dintre ei erau decedați!

RAUL PETRESCU, viceprimar, Ploiești "Sunt persoane care, fie au decedat, fie aveau vârsta mai mică de 65 de ani, pentru sex feminin, fie aveau mai mică de 70, masculin, fie aveau o pensie mai mare de 3.000 de RON!"

Pentru un singur pensionar, Primăria Ploiești plătește Regiei de Transport 62 de lei pe lună. Pe baza listei neactualizate, R.A.T.P. a încasat pe nedrept, doar în decembrie anul trecut, peste 200.000 de lei, de la primărie. Regia dă, însă, vina, pe altă instituție.

MONICA TĂNASE, director financiar, R.A.T.P. "Casa de Pensii nu furnizează date Regiei de Transport! Nu ne-au fost comunicați de Evidența Populației, cu toate că noi o corespondență cu ei avem permanent. Efectiv au transmis un număr de persoane decedate, dar cu scăpări!"

În replică, reprezentanții Casei de Pensii susțin că legea nu le permite furnizarea informațiilor.

GRAȚIELA CHIȚU, purtător de cuvânt, Casa de Pensii Prahova "Date despre și din dosarul pensionarului se acordă numai titularului, nu altcuiva!"

Regia de Transport Public din Ploiești va fi, acum, nevoită, să returneze banii municipalității. Reprezentanții R.A.T.P. spun că vor încerca să recupereze în instanță aceste sume, de la pensionarii care au obținut pe nedrept abonamentele gratuite.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2