Date companie
 
 
 
 

Abonamentul medical al angajatului, pe banii angajatorului

RSS Știri
 
 
Data publicării : 29 Iulie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : lege, impozit, abonament, angajator, angajat, medical, deductibil
 

Noutate în acordarea serviciilor medicale! Toți angajații din România pot merge pentru un consult medical ori pentru un tratament la un spital privat sau la o clinică privată, pe banii angajatorului. Măsura, prevăzută într-o lege care vine cu unele completări asupra Codului Fiscal, intrată în vigoare de câteva zile, nu afectează angajatorul care oferă abonamente medicale pentru salariații săi în limita a 400 de euro pentru fiecare abonament. În aceste condiții, angajatorul va fi scutit de plata impozitului. Cel mai avantajat este, însă, angajatul, care are astfel acces nerestricționat la servicii de medicină primară, prevenție și educație medicală. Abonamentul medical poate fi solicitat și de angajat, care se poate prezenta în fața angajatorului direct cu contractul încheiat și beneficiază de finanțarea în aceleași condiții a abonamentului medical.

EDUARD DOBRE, director executiv PALMED "Stimulează sectorul medical, stimulează pacientul, care, pe lângă faptul că are servicii medicale foarte bune, beneficiază și de aceste informări privind diagnosticul, analizele medicale."

În prezent, pe piață, la 400 de euro, sunt mai multe tipuri de abonamente disponibile.

prin telefon: ANDREEA MINUȚĂ, reprezentant lanț de clinici private "Ele pot include de la acces la consultații medicale, care sunt cu analize de laborator, cu ecografii, cu investigații de imagistică complexe, RMN-uri, monitorizarea sarcinii. În 400 de euro, este un abonament dintre cele mai complexe."

Piața românească a cotractelor de acest gen în sistem privat ar putea ajunge, în următorii ani, până la trei milioane de abonamente, odată cu introducerea deductibilităților. Prețul mediu al unui abonament este de 10-11 euro, românii preferându-le pe cele de bază.

ALEXANDRU VLĂDESCU, reporter "Statisticile arată că 93% dintre români sunt asigurați doar ai sistemului de sănătate de stat. Un procent foarte mic are fie un abonament la o clinică privată, plătit integral sau parțial de compania la care lucrează, fie o asigurare privată de sănătate. 4% dintre români nu dețin însă niciun fel de asigurare."

Introducerea deductibilităților prezintă și un alt avantaj. Toate sumele obținute de clinicile medicale sunt reinvestite în sistemul de sănătate. Astfel, pot fi deschise noi unități medicale, se alocă bani pentru pregătirea medicilor și se achiziționează aparatură performantă.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2