Date companie
 
 
 
 

Absenteism și tentative de fraudă, la Bacalaureat

RSS Știri
 
 
Data publicării : 16 Iunie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : BAC, liceu, absenteism
 

Absenteism îngrijorător, la Bacalaureat! Peste 2% dintre elevii înscriși nu s-au prezentat la prima etapă a examenului de maturitate. Unu din zece absolvenți de liceu nu înțelege un text la prima vedere și nici nu este capabil să își susțină opiniile cu argumente. Cel puțin asta reiese din rezultatele obținute la proba orală la limba și literatura română.

LIVIU MIHAI POP, ministrul Educației: "Ceea ce m-a surprins în mod neplăcut este că totuși la un examen care nu are o miză din punct de vedere al calificativului admis-respins totuși au fost elevi care au încercat să copieze, lucru care pentru mine este inexplicabil."

Cei mai mulți dintre candidații absenți sunt din București - 540, Galați - 258 și Cluj - 236. Marți, elevii care provin de la școlile cu predare în limbile minorităților naționale vor susține proba de limbă maternă. Miercuri și vineri, sunt programate proba obligatorie a profilului și cea la alegere din aria curriculară corespunzătoare specializării. Prima afișare a rezultatelor va avea loc duminică, 4 iulie, până la ora 16.00. În aceeași zi, pe segmentul orar 16.00 – 20.00, vor putea fi depuse contestațiile.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • BAC: Rata de promovare în prima sesiune este de 64,5% ( 5 Iulie 2020 )

  Peste 35% dintre elevi au picat BAC-ul! Potrivit Ministerului Educației, rata de promovare în prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2020, după soluționarea contestațiilor, este de 64,5%. Pentru promoția curentă, rata de promovare este de 72.9%, iar pentru promoțiile anterioare de 27.7%.

 • Rata de promovare la BAC: 62,9%! ( 30 Iunie 2020 )

  Primele rezultate la Bacalaureat 2020 au fost afișate! Potrivit Ministerului Educației, rata de promovare este de 62,9% și este cea mai mică din ultimii șase ani. În total, 232 de elevi au luat 10. Am discutat și noi cu un tânăr absolvent al Colegiului Național "Grigore Moisil" din București, fericit că a trecut cu brio examenul maturității.

 • Ar putea fi permis, în curând, accesul la liceu al elevilor cu medii sub 5 ( 22 Noiembrie 2019 )

  O nouă perspectivă pentru elevi! Ministerul Educației supune dezbaterii publice un proiect menit să modifice un ordin al fostului ministru, care interzicea accesul la liceu al elevilor cu medii sub 5. Astfel, potrivit noilor...

 • Elevii care au încheiat gimnaziul, în prima etapă a repartizării computerizate ( 12 Iulie 2019 )

  Elevii care au încheiat ciclul gimnazial află, astăzi, la ce liceu au fost repartizați. Peste 146.000 de elevi care au susținut Evaluarea Națională, sunt înscriși în prima etapă a repatizării computerizate. Rezultatele pot fi verificate...

 • Peste 136 de mii de absolvenți de liceu s-au prezentat la prima probă a Bacalaureatului ( 1 Iulie 2019 )

  Zi cu emoții pentru absolvenții clasei a XII-a! Probele scrise ale examenului național de Bacalaureat au început astăzi cu testul de Limba și literatura română. Peste 136.000 de candidați, 116.000 din promoția curentă și peste 19.000 din promoțiile anterioare, s-au înscris pentru a susține prima sesiune a examenului. 

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2