Date companie
 
 
 
 

Absolvenții de clasa a VIII-a vor afla miercuri la ce licee au fost admiși

RSS Știri
 
 
Data publicării : 3 Iulie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : elevi, nationala, licee, evaluarea, barem, reyultate
 

Deciziile luate săptămâna trecută de șefii de la Educație după evaluarea națională prelungesc până miercuri emoțiile absolvenților de clasa a opta. Și asta deși fostul ministru interimar Liviu Pop promitea că întreaga centralizare a rezultatelor finale va fi gata cel mai târziu luni, la ora 14. Intârzierea a fost provocată de modificarea baremului la proba de română, unde s-au acceptat ambele variante de răspuns la analiza unei propoziții dintr-o frază. Elevii se tem acum că ar putea rata admiterea la liceele dorite.

VOX "Dacă răspunsul corect era C, subiectivă. De ce să se dea și pentru predicativă? Calculele mele nu stau foarte bine, adică de la 8.21 la 8.30 sunt 9 sutimi. Ar trebui sã scadă media un pic, la admitere."

Mulți dintre cei care sperau să-și mărească notele în urma contestațiilor au avut parte de surprize neplăcute. Foarte supărați sunt și părinții candidaților.

AMBIANȚĂ "Dacă diferența la corectare este mai mică de 0.5, rămâneți pe nota inițială. V-am explicat cã există și această posibilitate. Îmi pare rãu."

AMBIANȚĂ "Nu-mi vine să cred! Deci, 70 de sutimi. E enorm! E incredibil! Deci, ne-a terminat! 70 de sutimi!"

Emoțiile celor peste 190 de mii de elevi care au susținut evaluarea națională se vor prelungi cel puțin până pe 4 iulie. În București, cele mai râvnite locuri sunt la Colegiul ''Sfântul Sava'', urmat de Colegiile Naționale ''Gheorghe Lazăr'' și ''Tudor Vianu''.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2