Date companie
 
 
 
 

Absolvenții de gimnaziu află la ce liceu vor învăța din toamnă

RSS Știri
 
 
Data publicării : 12 Iulie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : elevi, liceu, repartizare, computerizata
 

Aproape 113.000 de elevi din întreaga țară au aflat în ce liceu vor învăța din toamnă, în urma repartizării computerizate organizată de Ministerul Educației Naționale. 27.700 de candidați din totalul celor 140.706 eligibili nu s-au înscris pentru această etapă. Anul acesta se organizează doar două etape de admitere, față de trei, cum a fost anul trecut, iar repartizarea computerizată a absolvenților clasei a VIII-a în învățământul liceal de stat se face într-o singură etapă. Astfel, candidații care au participat și au rămas fără un loc la liceu în urma repartizării computerizate pot fi distribuiți de către comisiile de admitere județene sau cea a municipiului București pe locurile rămase libere, în perioada de rezolvare a situațiilor speciale. De asemenea, anul acesta a crescut și ponderea mediei de la evaluarea națională.

ALEXANDRA GEORGESCU, reporter "Ponderea mediilor peste 5 la Evaluarea Națională a ajuns la 77%, în urma soluționării contestațiilor. Media de admitere în liceu este media ponderată între media generală obținută la Evaluarea Națională, care reprezintă 80% și media generală de absolvire a claselor din gimnaziu, care are 20%."

Rata de participare la Evaluarea Națională a fost de 97,1%, iar șase elevi au fost eliminați din cauza unor tentative de fraudă. Anul trecut, procentul absolvenților clasei a opta care au obținut medii peste 5 la Evaluarea Națională a fost 75,1%. Cele mai căutate licee din țară rămân Colegiul Național "Sfantul Sava", Colegiul Național de Informatică "Tudor Vianu" și Colegiul Național "Gheorghe Lazăr".
« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2