Date companie
 
 
 
 

Absolvenții de gimnaziu află la ce liceu vor învăța din toamnă

RSS Știri
 
 
Data publicării : 12 Iulie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : elevi, liceu, repartizare, computerizata
 

Aproape 113.000 de elevi din întreaga țară au aflat în ce liceu vor învăța din toamnă, în urma repartizării computerizate organizată de Ministerul Educației Naționale. 27.700 de candidați din totalul celor 140.706 eligibili nu s-au înscris pentru această etapă. Anul acesta se organizează doar două etape de admitere, față de trei, cum a fost anul trecut, iar repartizarea computerizată a absolvenților clasei a VIII-a în învățământul liceal de stat se face într-o singură etapă. Astfel, candidații care au participat și au rămas fără un loc la liceu în urma repartizării computerizate pot fi distribuiți de către comisiile de admitere județene sau cea a municipiului București pe locurile rămase libere, în perioada de rezolvare a situațiilor speciale. De asemenea, anul acesta a crescut și ponderea mediei de la evaluarea națională.

ALEXANDRA GEORGESCU, reporter "Ponderea mediilor peste 5 la Evaluarea Națională a ajuns la 77%, în urma soluționării contestațiilor. Media de admitere în liceu este media ponderată între media generală obținută la Evaluarea Națională, care reprezintă 80% și media generală de absolvire a claselor din gimnaziu, care are 20%."

Rata de participare la Evaluarea Națională a fost de 97,1%, iar șase elevi au fost eliminați din cauza unor tentative de fraudă. Anul trecut, procentul absolvenților clasei a opta care au obținut medii peste 5 la Evaluarea Națională a fost 75,1%. Cele mai căutate licee din țară rămân Colegiul Național "Sfantul Sava", Colegiul Național de Informatică "Tudor Vianu" și Colegiul Național "Gheorghe Lazăr".
« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Protest la Liceul Teoretic „Constantin Brâncoveanu" din Dăbuleni ( 17 Februarie 2020 )

  Protest la Liceul Teoretic „Constantin Brâncoveanu" din Dăbuleni, județul Dolj, unde 9 elevi s-au îmbolnăvit în urma dezinfecției efectuate în școlă! Peste 100 de părinți și elevi au protestat, luni dimineață, în fața școlii.

 • Alți 18 elevi ai liceului din Arad, la spital după dezinsecție ( 21 Ianuarie 2020 )

  Alți 18 elevi ai Liceului german din Arad au ajuns, aseară, la spital, acuzând simptome identice cu cele cu care s-au prezentat, săptămâna trecută, peste 40 de elevi, după o acțiune de dezinsecție și dezinfecție...

 • Profesorul bătăuș din județul Bistrița-Năsăud, încătușat ( 20 Ianuarie 2020 )

  Un profesor condamnat pentru abuz față de elevi a fost încătușat în fața școlii. Este vorba despre profesorul de sport din comuna Șanț, județul Bistrița-Năsăud, condamnat la 4 luni de închisoare cu suspendare...

 • Masă caldă pentru școlari, în planul Ministerului Educației ( 26 Decembrie 2019 )

  În planul Ministerului Educației, masă caldă pentru școlari! Proiectul de  ordonanță de urgență care prevede acordarea gratuită elevilor și preșcolarilor o masă caldă în fiecare zi, a fost pus în dezbatere publică. Potrivit prevederilor...

 • Testele PISA: Analfabetismul funcțional a ajuns la 44% ( 3 Decembrie 2019 )

  Situație îngrijorătoare pentru România! Analfabetismul funcțional în țara noastră a crescut la 44%, de la 39%, acum patru ani. Așa arată testele PISA 2018 - Programul pentru Evaluarea Internațională a Elevilor, dezvoltat de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică. Este cel mai slab punctaj înregistrat de România la testele PISA la care a participat, în 2009, 2012, 2015 și 2018, și, totodată cel mai slab rezultat din Uniunea Europeană.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2