Date companie
 
 
 
 

Academia de Studii Economice a organizat o a doua admitere, pe bază de dosar

RSS Știri
 
 
Data publicării : 2 August 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : dosar, BAC, liceu, studenti, studii, absolventi, academia, economice, admitere, media
 

Tinerii absolvenți de liceu, care vor să devină economiști, mai au o șansă ca să intre la Academia de Studii Economice din București! Admiterea, la toate cele 11 facultăți din cadrul A.S.E., s-a reluat, după ce aproape jumătate din locurile disponibile au rămas neocupate. Acum, înscrierile se fac doar pe baza mediei de bacalaureat, după ce, în sesiunea trecută, candidații au picat examenul sau nu au acordat prea mare interes unor specializări.

AMBIANȚĂ "- La română? Media? - La bac? - 6.75!"

Fără prea mare ambiție la bacalaureat, tânăra absolventă de liceu vrea să fie studentă la Facultatea de Administrare a Afacerilor în Limba Germană. A picat testul la prima încercare, dar acum speră că va avea noroc și va fi admisă doar cu media de bac.

VOX "Cred că, de emoții, am greșit! Nu am fost inspirată, pe moment, când am scris grilele pe foaie. Se poate să fi decalat! Nu-mi explic!"

Șanse să reușească are, din moment ce sunt disponibile 17 locuri la buget și, alte 40, la taxă.

VOX "La buget vreau! Sper să am noroc!"

VOX "Într-un fel, nu e corect față de prima etapă. Dar, e o oportunitate pentru cei care au medie bună la bac, dar nu se pricep la economie și mate."

PAVEL NĂSTASE, rector, Academia de Studii Economice "O parte din locuri sunt bugetate, o parte sunt la taxă! Dacă, într-o universitate, nu sunt studenți care să vină, atunci e evident că universitatea nu poate să supraviețuiască, din punct de vedere financiar!"

În prima sesiune de admitere, la Academia de Studii Economice, au rămas neocupate multe locuri. La Facultatea de Economie Agroalimentară nu s-au înscris la concurs decât 79 de candidați, față de cele 200 de locuri bugetate, iar, la Cibernetică, deși au fost peste 3 candidați pe loc, mulți nu au trecut de examenul de admitere și au rămas aproape 90 locuri disponibile la taxă. Conducerea A.S.E. anunță că tinerii care au dat examen în prima sesiune vor fi considerați studenți bugetari un an întreg, în timp ce studenții care au intrat pe bază de dosar, doar 6 luni, după care sunt pasibili de plata taxei de școlarizare.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2