Tinerii absolvenți de liceu, care vor să devină economiști, mai au o șansă ca să intre la Academia de Studii Economice din București! Admiterea, la toate cele 11 facultăți din cadrul A.S.E., s-a reluat, după ce aproape jumătate din locurile disponibile au rămas neocupate. Acum, înscrierile se fac doar pe baza mediei de bacalaureat, după ce, în sesiunea trecută, candidații au picat examenul sau nu au acordat prea mare interes unor specializări.
AMBIANȚĂ "- La română? Media? - La bac? - 6.75!"
Fără prea mare ambiție la bacalaureat, tânăra absolventă de liceu vrea să fie studentă la Facultatea de Administrare a Afacerilor în Limba Germană. A picat testul la prima încercare, dar acum speră că va avea noroc și va fi admisă doar cu media de bac.
VOX "Cred că, de emoții, am greșit! Nu am fost inspirată, pe moment, când am scris grilele pe foaie. Se poate să fi decalat! Nu-mi explic!"
Șanse să reușească are, din moment ce sunt disponibile 17 locuri la buget și, alte 40, la taxă.
VOX "La buget vreau! Sper să am noroc!"
VOX "Într-un fel, nu e corect față de prima etapă. Dar, e o oportunitate pentru cei care au medie bună la bac, dar nu se pricep la economie și mate."
PAVEL NĂSTASE, rector, Academia de Studii Economice "O parte din locuri sunt bugetate, o parte sunt la taxă! Dacă, într-o universitate, nu sunt studenți care să vină, atunci e evident că universitatea nu poate să supraviețuiască, din punct de vedere financiar!"
În prima sesiune de admitere, la Academia de Studii Economice, au rămas neocupate multe locuri. La Facultatea de Economie Agroalimentară nu s-au înscris la concurs decât 79 de candidați, față de cele 200 de locuri bugetate, iar, la Cibernetică, deși au fost peste 3 candidați pe loc, mulți nu au trecut de examenul de admitere și au rămas aproape 90 locuri disponibile la taxă. Conducerea A.S.E. anunță că tinerii care au dat examen în prima sesiune vor fi considerați studenți bugetari un an întreg, în timp ce studenții care au intrat pe bază de dosar, doar 6 luni, după care sunt pasibili de plata taxei de școlarizare.
Soare arzător, atmosferă vibrantă și multă energie, la Oradea Beach Volleyball Tournament 2025! Frumosul oraș de pe Crișul Repede găzduiește, pentru al treilea an consecutiv, un adevărat spectacol sportiv, unde un total de 44 de echipe...
A 28-a ediție a Concursului Național de Comunicări Științifice ale elevilor din învățământul liceal, la disciplina Geografie, este în desfășurare, la Colegiul Tehnologic ”Viaceslav Harnaj” din București. Anul acesta, la concurs participă 105 liceeni, din...
Întâlnire emoționantă după 40 de ani de la absolvirea clasei a VIII-a la Școala Gimnazială Numărul 59 din sectorul 6 al Capitalei. La începutul reuniunii, absolvenții au dialogat și s-au îmbrațișat, după care au intrat în sala de clasă în care au învățat împreună cu directorul instituției de învățământ, profesorul de geografie Călin Mircea Popa. Acesta a făcut prezența, iar spre bucuria lor, foștii elevi au fost încântați că sunt menționați în Monografia Școlii pe care directorul a realizat-o.
Zeci de studenți au protestat în Piața Victoriei din București față de intenția Guvernului de a reduce fondurile alocate pentru burse și numărul beneficiarilor. ”Bursele se taie, șansele dispar”, “Tăiați din corupție, nu din educație!” și “Vreți educație? Plătiți pentru ea”, sunt câteva dintre mesajele afișate în Piața Victoriei.
Succes al studenților Universității Naționale de Știință și Tehnologie Politehnica București, în Statele Unite! Racheta supersonică ”Project YODA”, prezentată de echipa 2Space de la Politehnică în cadrul competiției International Rocket Engineering...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019