Date companie
 
 
 
 

Academia de Studii Economice a organizat o a doua admitere, pe bază de dosar

RSS Știri
 
 
Data publicării : 2 August 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : dosar, BAC, liceu, studenti, studii, absolventi, academia, economice, admitere, media
 

Tinerii absolvenți de liceu, care vor să devină economiști, mai au o șansă ca să intre la Academia de Studii Economice din București! Admiterea, la toate cele 11 facultăți din cadrul A.S.E., s-a reluat, după ce aproape jumătate din locurile disponibile au rămas neocupate. Acum, înscrierile se fac doar pe baza mediei de bacalaureat, după ce, în sesiunea trecută, candidații au picat examenul sau nu au acordat prea mare interes unor specializări.

AMBIANȚĂ "- La română? Media? - La bac? - 6.75!"

Fără prea mare ambiție la bacalaureat, tânăra absolventă de liceu vrea să fie studentă la Facultatea de Administrare a Afacerilor în Limba Germană. A picat testul la prima încercare, dar acum speră că va avea noroc și va fi admisă doar cu media de bac.

VOX "Cred că, de emoții, am greșit! Nu am fost inspirată, pe moment, când am scris grilele pe foaie. Se poate să fi decalat! Nu-mi explic!"

Șanse să reușească are, din moment ce sunt disponibile 17 locuri la buget și, alte 40, la taxă.

VOX "La buget vreau! Sper să am noroc!"

VOX "Într-un fel, nu e corect față de prima etapă. Dar, e o oportunitate pentru cei care au medie bună la bac, dar nu se pricep la economie și mate."

PAVEL NĂSTASE, rector, Academia de Studii Economice "O parte din locuri sunt bugetate, o parte sunt la taxă! Dacă, într-o universitate, nu sunt studenți care să vină, atunci e evident că universitatea nu poate să supraviețuiască, din punct de vedere financiar!"

În prima sesiune de admitere, la Academia de Studii Economice, au rămas neocupate multe locuri. La Facultatea de Economie Agroalimentară nu s-au înscris la concurs decât 79 de candidați, față de cele 200 de locuri bugetate, iar, la Cibernetică, deși au fost peste 3 candidați pe loc, mulți nu au trecut de examenul de admitere și au rămas aproape 90 locuri disponibile la taxă. Conducerea A.S.E. anunță că tinerii care au dat examen în prima sesiune vor fi considerați studenți bugetari un an întreg, în timp ce studenții care au intrat pe bază de dosar, doar 6 luni, după care sunt pasibili de plata taxei de școlarizare.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Volumul „Covid colivia noastră”, lansat la Academia Română ( 10 Septembrie 2020 )

  Eveniment cultural, astăzi, la Academia Română! Personalități din lumea culturală și din mediul academic au participat la lansarea volumului „Covid, colivia noastră”. Volumul „Covid, colivia noastră” a luat naștere...

 • Procurorii au clasat dosarul 'Sparanghelul' ( 24 Iulie 2020 )

  Dosarul „ Sparanghelul” a fost clasat de procurori, pe motiv că nu s-a comis nimic ilegal! Ancheta în acest caz a început în prima parte a lunii aprilie, după ce Biroul de Poliție Transporturi Aeriene Cluj s-a sesizat cu privire la săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, după ce aproape 2.000 de oameni, veniți din toate zonele țării, s-au imbulzit, fără a respecta condițiile de distantare, așteptând să fie preluate de curse charter pentru a ajunge la munca, la fermele de sparanghel din Germania.

 • Interceptările S.R.I. din dosarul afaceristului Sorin Ovidiu Vîntu, nule ( 17 Iulie 2020 )

  Curtea de Apel București a constatat nulitatea interceptărilor SRI, în dosarul milionarului Sorin Ovidiu Vîntu, judecat pentru cumpărare de influență. Direcția Națională Anticorupție are termen două săptămâni...

 • Încep înscrierile la Academia de Poliție ( 17 Iulie 2020 )

  Au început înscrierile pentru admiterea la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”. Sunt disponibile în acest an aproape 600 de locuri, dintre care 100 cu taxă. Primele probe de admitere încep în 24 august.

 • BAC: Rata de promovare în prima sesiune este de 64,5% ( 5 Iulie 2020 )

  Peste 35% dintre elevi au picat BAC-ul! Potrivit Ministerului Educației, rata de promovare în prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2020, după soluționarea contestațiilor, este de 64,5%. Pentru promoția curentă, rata de promovare este de 72.9%, iar pentru promoțiile anterioare de 27.7%.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2