Date companie
 
 
 
 

Accidentele mortale din România, în creștere în 2016

RSS Știri
 
 
Data publicării : 29 Martie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : accidente, UE
 

Accidentele mortale din România, în creștere! Suntem pe locul doi în Uniunea Europeană, în ceea ce privește numărul persoanelor decedate în accidente rutiere. Așa arată statisticile privind siguranța rutieră din România pentru 2016, publicate de Comisia Europeană. Astfel, anul trecut s-au înregistrat 97 de decese la un milion de locuitori, mai mult cu 1% față de 2015, dar mai puțin cu 19% comparativ cu anul 2010. În clasamentul din 2016, țara noastră este surclasată doar de Bulgaria, unde anul trecut au murit 99 de persoane în urma accidentelor rutiere, la fiecare milion de locuitori.

La polul opus se află Suedia și Marea Britanie, unde în 2016, doar 27, respectiv 28 de persoane și-au pierdut viața astfel, la fiecare milion de locuitori. La nivel european, după doi ani de stagnare, în 2016 se observă din nou o tendință de scădere a numărului de accidente. 25 500 de persoane și-au pierdut viața în accidente rutiere, cu 600 mai puține decât în 2015 și cu 6 000 mai puține decât în 2010. Uniunea Europeană și-a fixat ca obiectiv reducerea la jumătate a numărului de decese cauzate de accidente rutiere, în perioada 2010-2020.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

  • 24 de persoane și-au pierdut viața în accidentele produse la acest sfârșit de săptămână ( 26 Iulie 2021 )

    Weekend îndoliat pe șosele! 24 de persoane și-au pierdut viața în accidentele produse la acest sfârșit de săptămână, iar alte 3.500 au fost asistate medical de echipajele SMURD, potrivit unui bilanț dat publicității de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. 

  • Campioni la accidentele mortale ( 3 Iulie 2021 )

    România, fruntașă la capitolul deceselor înregistrate în urma accidentelor rutiere! Potrivit datelor publicate de Eurostat, în anul 2019, în țara noastră au decedat 96 de persoane la un milion de locuitori în accidente rutiere. 

  • Val de accidente, pe pârtiile din stațiunile prahovene ( 27 Decembrie 2020 )

    Val de accidente, pe pârtiile de schi ori săniuș! Mai mulți iubitori ai sporturilor de iarnă au ajuns să petreacă sărbătorile sub supravegherea medicilor, după ce au suferit traumatisme și chiar fracturi, pe pârtiile...

  • Investițiile publice, absolut necesare ( 29 Iulie 2020 )

    Banii europeni, atât de așteptați în țară pentru recuperarea economiei, nasc în continuare controverse. Fostul europarlamentar și actual coordonator al Alternativei pentru Demnitate Națională, Cătălin Ivan, atrage atenția asupra termenelor stricte în care România trebuie să se încadreze pentru accesarea fondurilor europene.

  • Șoferii își pregătesc mașinile pentru noul sezon ( 29 Februarie 2020 )

    Zi de zi pe străzile din România au loc accidente, fie din cauza șoferilor care nu respectă regulile în trafic, fie din cauza mașinilor care nu sunt puse la punct. Specialiștii auto au transmis câteva sfaturi șoferilor, atât pentru a-și păstra o conduită bună la volan, cât și pentru a-și ține mașina în siguranță.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2