Date companie
 
 
 
 

Accizele la țigări ar putea fi dublate prin noua lege a Sănătății

RSS Știri
 
 
Data publicării : 7 Iulie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : tigari, legea, ministrul, sanatatii, accize, cepoi
 

Noua lege a Sănătății viciază grav bugetul fumătorilor! Ministrul de resort, Vasile Cepoi, anunță că, de anul viitor, acciza la țigări se va dubla, de la 10 euro la mia de țigarete, cât este în prezent, la 20 de euro. Unii dintre producătorii de țigarete estimează că dublarea taxei va duce la o scumpire cu aproximativ doi lei a pachetului de țigări, adică între 15% și 20%. Taxa pe viciu a fost introdusă din anul 2006.

VASILE CEPOI, ministrul Sănătății "Incidența bolilor generate de către fumat și băuturi alcoolice este în continuă creștere. Costurile cu aceste boli au crescut și, atunci, este logic că factorul care generează să fie sancționat într-un fel și să contribuie la rezolvarea problemei."

Banii din taxa pe viciu sunt folosiți pentru tratarea bolnavilor din programele naționale, cum ar fi cele de cancer, diabet sau TBC.

VASILE CEPOI, ministrul Sănătății "Media anuală este cam 1,3 miliarde - 1,4 miliarde lei, care se folosesc pentru programele de sănătate și pentru investiții în sănătate. De exemplu, o mare parte din Institutul Oncologic de la Iași a fost finanțat din aceste fonduri, de pe taxa de viciu."

Proiectul noii legi a Sănătății a intrat în dezbatere la începutul acestei săptămâni.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2