Date companie
 
 
 
 

Acoperișul Palatului Administrativ din Suceava, mistuit de incendiu

RSS Știri
 
 
Data publicării : 6 Martie 2021
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : pompieri, incendiu, suceava, administrativ, palat
 

Palatul Administrativ din Suceava, în flăcări! Incendiul a izbucnit, sâmbătă dimineață, la acoperișul edificiului administrativ. Intervenția echipajelor Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava a început cu stângul, din cauza lipsei presiunii la hidranții de apă din zonă. Pentru a putea acționa, pompierii le-au cerut serviciilor de voluntari din localitățile din apropierea Sucevei să trimită cisterne cu apă. În ajutorul pompierilor suceveni au sărit și cei de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani.

prin telefon: ALIN GĂLEATĂ, purtător de cuvânt, I.S.U Suceava „Incendiul a fost anunțat la ora 08:55 de minute, imediat am trimis echipajele la fața locului. După care am suplimentat forțele, ajungând la 18 autospeciale de stingere și 5 autoscări de lucru cu apă de la înălțime. În momentul de față incendiul este localizat, lucrăm pentru îndepărtarea elementelor afectate de flăcări, vorbim de asteriala acoperișului, acoperiș care a fost afectat aproape în întregime pe o suprafață de 2.000 de m pătrați. Situația este sub control, nu ne-am înregistrat cu victime. După ce vom finaliza aceste operațiuni, vom stabili și cauza de izbucnire a incendiului.” 

Palatul Administrativ din Suceava este pe lista monumentelor istorice din județul Suceava. Edificiul a fost construit în perioada 1903-1904 și, la început, a adăpostit poliția orașului, casa de economii și muzeul de istorie. Aici a fost și sediul pompierilor, care au amenajat în turnul central o cameră de observare a incendiilor. În perioada comunistă, clădirea a fost ocupată de Consiliul Popular Județean, Comitetul Județean al PCR și Comitetul Județean al UTC. Din 1990, în Palatul Administrativ din Suceava funcționează Prefectura și al Consiliul Județean. În 2006, clădirea a avut parte de reparații capitale.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Incendiu toxic la un depozit de deșeuri din plastic, la Salonta ( 9 Iulie 2021 )

  Nouă ore au luptat pompierii cu incendiul izbucnit, spre dimineață, într-un depozit de deșeuri plastice reciclabile din Salonta, județul Bihor. Trei hale au fost cuprinse de flăcări. Apelul care anunța incendiul...

 • Trei tineri și-au pierdut viața într-un accident cumplit, în județul Suceava ( 16 Mai 2021 )

  Tragedie pe șosea, noaptea trecută, în localitatea Poiana Stampei din județul Suceava. Un șofer a pierdut controlul volanului, iar autoturismul în care se aflau alte două persoane s-a răsturnat pe câmp. Impactul le-a fost fatal tuturor pasagerilor mașinii, tineri cu vârste cuprinse între 23 și 30 de ani.

 • O biserică din județul Vrancea, mistuită de foc chiar în Vinerea Mare ( 1 Mai 2021 )

  Biserică făcută scrum, chiar în Vinerea Patimilor! O persoană a anunțat la serviciul unic de uregnță 112, ieri, în jurul orei 17:00, că biserica din satul Topești, județul Vrancea este în flăcări.

 • Casă făcută scrum, în Argeș ( 19 Aprilie 2021 )

  Incendiu de proporții în comuna Brăduleț, din județul Argeș! Un bărbat în vârstă de 74 de ani a murit, după ce casa i-a luat foc. Omul nu a reușit să iasă din locuință, în momentul izbucnirii incendiului.

 • 25 de persoane, evacuate în urma unui incendiu ( 15 Aprilie 2021 )

  Incendiu la un bloc din municipiul Giurgiu! Flăcările au cuprins acoperișul imobilului de patru etaje. Este vorba despre un bloc cu o singură scară locuită, a doua fiind în construcție.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2