Date companie
 
 
 
 

Acord istoric, în domeniul militar și civil

RSS Știri
 
 
Data publicării : 24 Mai 2024
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Acord strategic de cooperare
 

România trece la un nou nivel, în ceea ce privește industria militară. Ministerul Economiei, prin intermediul Carfil SA, subsidiară a companiei naționale Romarm, a semnat, vineri, la Black Sea Defence and Aerospace, un acord strategic de cooperare industrială cu producătorul american de drone militare și civile, Periscope Aviation. Acordul a fost semnat în prezența ministrului Economiei, Ștefan-Radu Oprea, și ambasadorului Statelor Unite în România, Kathleen Kavalec. Acordul semnat la Băneasa marchează o premieră pentru industria românească de apărare, fiind primul parteneriat strategic al unei companii autohtone în domeniul construcției de UAV-uri militare și civile. Proiectul vine în întâmpinarea cererii tot mai mari de astfel de echipamente din diverse industrii, cu accent deosebit pe domeniul apărării.

ȘTEFAN-RADU OPREA, ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului ”Am semnat un protocol, pentru a face împreună o dronă, o dronă care are aplicabilitate, atât în domeniul civil, cât și în domeniul militar. De aceea, au mai fost semnate încă două protocoale, unul care cuprinde mai multe asociații a celor care cred în acest, în această capacitate a României de a avea o dronă românească, și împreună cu ei ne propunem să îmbunătățim cadrul legislativ pentru ca astfel de proiecte să poată fi realizate foarte repede. Al doilea protocol i-a reunit pe cei care doresc să utilizeze drona românească pentru agricultură.”

Societatea Carfil se numără printre cele mai importante companii din industria de apărare a țării noastre, cu o istorie de peste 100 de ani în producția de armament și muniție pentru artilerie. Periscope Aviation reprezintă divizia de drone a Chartis Federal, fiind cea mai recentă investiție a companiei americane, renumită pentru inovația sa în sistemele UAV tactice de înaltă performanță.


Acord istoric, în domeniul militar și civil

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2