Date companie
 
 
 
 

Acord pus sub semnul întrebării

RSS Știri
 
 
Data publicării : 6 Martie 2023
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Rafila vaccinuri COVID
 

Noi precizări ale ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, în privința contractelor de vaccinuri împotriva COVID-19! Potrivit acestuia, subiectul va fi dezbătut într-o întâlnire a miniștrilor sănătății din UE. Rafila a anunțat că România nu a recepționat nicio doză din cele 19 milioane cât reprezintă angajamentul României pentru 2023. Țara noastră așteaptă acum și un răspuns de la Comisia Europeană în privința contractelor pentru vaccinuri, după ce Bulgaria a anunțat că refuză să le mai cumpere.

ALEXANDRU RAFILA, ministrul Sănătății
"Ne-am alăturat de la început tuturor acestor demersuri, dacă vă aduceți aminte, România împreună cu alte nouă state europene au făcut acest lucru, încă de acum multe luni am notificat Comisia Europeană, am notificat producătorii de vaccin în acest sens. Încercăm să facem în așa fel încât să avem respect și să economisim resursele publice. Este inadmisibil ca produse care nu sunt folosite să fie cumpărate în cantități mari și ulterior distruse."

De asemenea, Alexandru Rafila a mai precizat că este necesar ca autoritățile să identifice un mecanism prin care pacienții să nu mai fie trimiși de la spitalele publice către cele private, dacă afecțiunile pe care le au pot fi tratate și la stat.


Acord pus sub semnul întrebării

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2