Date companie
 
 
 
 

Acrobație și senzații tari în salina Turda, pentru un film de promovare a Transilvaniei

RSS Știri
 
 
Data publicării : 3 Decembrie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : transilvania, promovare, mina, turda, film, salina, terezia, acrobat, flaviu, documentar
 

Senzații tari la Salina Turda! Un acrobat a mers pe o chingă îngustă de 2 centimetri și jumătate, suspendată la 80 de metri înălțime. Scena a fost filmată, pentru a fi inclusă într-un documentar de promovare a Trasilvaniei, care va fi prezentat la festivaluri internaționale de film. Artistul acrobat Flaviu Cernescu a parcurs desculț, de mai multe ori, distanța de 25 de metri între două părți ale balconului minei Terezia din Salina Turda. El a fost urmărit cu sufletul la gură de zeci de spectatori. O traversare a durat circa trei minute, artistul acrobat având atașată o coardă de siguranță.

FLAVIU CERNESCU, acrobat "Nu e, până la urmă, un secret pe care să-l am eu ascuns acasă. E insistență,  unu la sută inspirație, nouăzeci și nouă la sută transpirație."

Turiștii au fost fascinați de performanța acrobatului.

VOX "Mie mi-a plăcut! Mie mi-a plăcut, a fost impresionant, curajos. Eu n-aș putea face așa ceva!"

VOX "80 de metri, curaj! În orice caz, bravo lui!"

Momentul acrobatic va fi inclus în documentarul "Transylvania Dragon". Filmul își propune să promoveze într-un mod inedit cele mai spectaculoase locuri din Transilvania si Banat.

SABIN DOROHOI, regizor "Avem și o poveste în cadrul întregului film. Practic, Flaviu, artistul acrobat, parcurge acest drum pe monociclu, și, dincolo de a descoperi locuri interesante, în drumul lui vorbește și cu oamenii deosebiți din acele locuri, fie le descopera poveștile lor, fie descoperă prin intermediul lor istoria locurilor."

Proiectul este sută la sută pe bază de voluntariat. Documentarul va avea 52 de minute, va fi subtitrat în engleză, și va fi difuzat gratuit în cinematografe, din primavara anului viitor.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2