Date companie
 
 
 
 

Activitatea comisarilor ANPC, evaluată de conducerea instituției

RSS Știri
 
 
Data publicării : 11 Septembrie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : control, anpc
 

Activitatea Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, sub lupă! Cel care a decis verificările este președintele ANPC, Horia-Miron Constantinescu. Acesta a anunțat că este în desfășurare o analiză a tuturor Direcțiilor din cadrul instituției și a activităților desfășurate de acestea, pentru a se determina dacă există un echilibru cost/eficiență. Totodată, este verificat și modul de lucru al comisarilor.

HORIA-MIRON CONSTANTINESCU, președinte ANPC

”Evaluare comisarilor este bazată pe acțiunea lor în teren. Lucrurile au funcționat cutumial, lasă, mă, că merge și așa. Aceste evaluări au în vedere evaluarea activității până la nivel penal, dacă e nevoie.”

Pe de altă parte, a fost modificată procedura de control. De la 1 septembrie, a fost introdus cazierul contravențional, care permite identificarea operatorilor economici și a faptelor pentru care s-a aplicat sancțiunea avertismentului, astfel încât la o nouă abatere, comerciantul să primească amendă, nu doar avertisment, iar la a treia, activitatea respectivului operator economic să fie închisă temporar sau definitiv.

HORIA-MIRON CONSTANTINESCU, președinte ANPC

”Există multe comisariate pentru care avertismentul repetat, aplicat aceluiași operator economic, cu siguranță nu va conduce la schimbarea de abordare a actului normativ. (...) Același motiv a fost introducerea filmării și fotografierii. (...) Avem convingerea că odată filmate și fotografiate deficiențele, abordarea colegilor noștri va fi pe baza acestora.”

Direcția Generală Control și Supravegherea Pieței și Armonizare Europeană din cadrul ANPC a demarat întâlniri de consiliere cu operatorii economici, pentru a le oferi explicații asupra aplicării legii. Vor urma întâlniri cu operatorii economici care activează în sistemul financiar bancar și non-bancar, precum și cu furnizorii de utilități.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2