Date companie
 
 
 
 

Acuzație de malpraxis, la un spital din Vaslui

RSS Știri
 
 
Data publicării : 13 Iulie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : vaslui, spital, medici, malpraxis, femeie, tensiune, constipatie
 

Anchetă la Spitalul de Urgență din Vaslui! Rudele unei femei de 59 de ani, care a murit în urma unui atac cerebral, îi acuză pe medici de malpraxis. Oamenii spun că, deși femeia avea tensiune foarte mare, doctorii de la urgență au tratat-o de constipație și au trimis-o acasă.

AMBIANȚĂ "- Era datoare să-i facă lu` soacra-mea, să vadă că are tensiune. Era o femeie cu hipertensiune. - Va rog frumos să faceți plângere scrisă! - Facem plângere, dar să vina și ea. Dacă nu e vinovată, să vină și ea aici."

În momentul în care a fost adusă la spital, femeia avea hipertensiune arterială, dureri de cap și părți ale corpului amorțite. Medicul de la urgențe i-a facut câteva teste și a ajuns la concluzia că suferă doar de constipație.

VOX "Vine la spital, o ține cinci ore, îi zice că nu are nimic, cine știe ce injecție și îi face o clismă și zice mergi acasă, că nu ai nimic. Practic, au dat-o afară."

Femeia a plecat spre casă, însă pe drum a suferit un atac cerebral și a intrat în comă. A fost dusă din nou la spital, unde, ulterior, a murit.

VOX "Dacă ei îi luau o tensiune înainte, mai pățea așa! De ce nu au ținut-o sub observatie 24 de ore? Au lăsat-o cu tensiunea 25-26, cu o perfuzie, femeie adusă în coma deja. De ce n-au mutat-o atunci pe terapie intensivă?"

O anchetă internă a fost deschisă la Spitalul de Urgența din Vaslui.

VOX "Până când nu va fi un raport al comisiei de disciplină, nu vă pot spune dacă au fost respectatate toate procedurile în cauza și toate protocoalele terapeutice."

Rudele vor să depună o plângere la poliție, dar și la Colegiul Medicilor.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2