Date companie
 
 
 
 

Acuzații de fraudă la bacalaureat, într-un liceu din Năvodari

RSS Știri
 
 
Data publicării : 29 August 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : lucrari, profesori, frauda, bacalaureat, liceu, camere, supraveghere, Navodari, matematica, absolventi, candidati, proba, eliminati, ciorne, copieze
 

Un nou caz de fraudă la examenul de bacalaureat! 16 absolvenți de liceu din Năvodari au fost eliminați de la proba scrisă de matematică, după ce au făcut schimb de ciorne între ei. Neregulile au ieșit la iveală, după ce profesorii din comisia de examen, de la Liceul ''Lazăr Edeleanu'', au verificat imaginile de pe camerele de supraveghere. Lucrările candidaților au fost anulate.

RĂDUCU POPESCU, inspector școlar general, I.S.J. Constanța "La finalizarea examenului a urmărit înregistrarea video și a constatat că un număr de 16 elevi din acea sală, mai puțin unul singur, au beneficiat de ciornele celorlalti și au avut materiale informative, distribuite de cadrele care aveau ca atribuții respectarea metodologiei și condiții legale de desfășurarea examenului."

Un singur elev din clasă, care a refuzat să copieze, va fi lăsat să treacă mai departe, la proba următoare. Până în momentul de față, niciuna dintre părțile implicate nu a declarat că ar fi dat sau ar fi luat șpagă, așa că procurorii anticorupție nu au demarat o anchetă.

prin telefon: LIVIU POP, fost ministru al Educației "Ce s-a întâmplat la Năvodari, profesori, elevi care schimbă fițuicile stânga dreapta, fără să le pese că sunt înregistrați și sunt probe în instanță... Sunt lucruri care arată că avem un sistem de educatie, cum e societatea, dezinteresată. Nu mai există profesori care să supravegheze. O să ajungem să organizam examen cu procurori, jandarmi, dacă mergem pe linia aceasta."

Inspectoratul Școlar Județean a anunțat că alți 13 elevi, care susțineau examenul de bacalaureat la Liceul ''Dimitrie Leonida'' din Constanța, au fost eliminați, pentru o faptă similară. La fel s-a întâmplat și la Mangalia, unde cinci elevi au fost scoși din examen. Absolvenții eliminați nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de maturitate. Șase profesori supraveghetori sunt acum cercetați administrativ, de inspectorat, și riscă să fie concediați sau chiar excluși din învățământ.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2