Date companie
 
 
 
 

Acuzații de fraudă, la Evaluarea Națională

RSS Știri
 
 
Data publicării : 6 Iulie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : reclamatii, nationala, parinti, fraude, evaluarea, inspectorate
 

Nici Evaluarea Nationala a elevilor de gimnaziu nu e scutita de scandal! Parintii bombardeaza inspectoratele scolare cu reclamatii privind fraudarea testului national. Elevii ar fi trebuit să-și exprime încă de vineri opțiunile pentru repartizarea computerizată, însă Ministerul Educației nu a afișat din timp ierarhia notelor obținute la nivel național, iar calendarul înscrierilor, în capitală, a fost decalat cu o zi. Cei care s-au prezentat vineri la licee, pentru înscrieri, au găsit un anunț prin care erau invitați să revină sâmbătă.

VOX "- S-a afișat că mâine. - V-au zis de ce? - Nu, nu! Din cauza defecțiunilor bazei de date."

Ministerul Educației a afișat notele, de la Evaluarea Națională din întreaga țară, vineri după-amiază. În Capitală, însă, unii părinți au mers glonț la inspectorat, pentru a reclama fraude la examenele abia încheiate. Unul dintre părinți susține că, în timpul examenului de matematică, fosta directoare a Școlii nr. 11 a intrat în clasă cu rezolvările în mână, pentru doi elevi.

VOX "A venit profesoara de matematică, în timpul examenului de matematică, fosta directoare Petrescu, cu subiectele la doi copii, care nu știu nici tabla înmulțirii."

La depunerea contestațiilor, alte nemulțumiri!

VOX "A obținut media de 9,40 la Limba și literatura română. Am făcut o contestație cum au făcut și alți părinți. Nu mi s-a admis contestația. Au fost și alte contestații. Vă rog să verificați lista cu contestații. De la 9,20 le-au dat 10. Altă notă de la 8,80 a luat 9,50. S-a admis contestația."

Neregulile semnalate la Evaluarea Națională au intrat în atenția autorităților. Directoarea Școlii Gimnaziale nr. 115 din Capitală a fost demisă, după ce Corpul de Control al Inspectoratului Școlar al Municipiului București a descoperit neconcordanțe între notele puse pe 18 lucrări de la Evaluarea Națională și cele afișate în școli. După verificări, s-a constatat că unul dintre candidați a avut notele mărite la ambele probe de examen. Și la Drobeta-Turnu Severin s-a deschis o anchetă, după ce trei elevi care au depus contestații la proba de matematică, au obținut note mai mari cu până la cinci puncte.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2