Date companie
 
 
 
 

Adăposturile antiaeriene amenajate ca niște buncăre la subsolul blocurilor din București, reamenajate

RSS Știri
 
 
Data publicării : 29 Martie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bucuresti, protectia, bloc, adapost, civila, antiaerian, semn, amenajare
 

Bucureștenii care trăiesc cu teama de războaie sau cutremure și-au amintiti de adăposturile pretențios numite ”antiatomice”, de fapt antiaeriene, construite în anii '80 la subsolul blocurilor și s-au apucat să le reamenajeze. Un astfel de subsol, prevăzut cu incinte cu dușuri și toalete și dotat cu sisteme de ventilație și guri de aerisire poate adăposti sute de persoane.

DUMITRU MARINESCU, administrator asociație de proprietari "Aici e usa de trecere din subsolul unu, subsolul doi, subsolul trei, pentru a ajunge la cameră. Cei care stau la alte scări pot veni. Păi, unde să se ducă? Dacă e bombarbdament coboară pe scări, vin aici."

Adăposturile pus la punct la data finalizării construirii blocurilor, au devenit, de-a lungul anilor, spații de depozitare, iar dotările au dispărut. Din adăpostul prezentat, după ce s-a luat decizia reamenajării, s-au scos 11 tone de obiecte abandonate de locatari.

DUMITRU MARINESCU, administrator asociație de proprietari "Aici se poate pune paturi, dar mai avem de finisat, de dat cu lavabilă și, apoi, saci sau paturi."

Pe unele blocuri din București a apărut un semn: un triunghi albastru intr-un patrat portocaliu. Semnul indică blocurile care au adăpost antiaerian la subsol. Legea care impune inscripționarea cu acest semn este în vigoare de zece ani, dar abia acum începe să fie aplicată. Potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, numai in Bucuresti sunt peste 2.500 de adaposturi in subsolurile blocurilor, care pot găzdui circa 250.000 de oameni. Protecția Civilă a identificat 1.500 de spații și în parcări subterane și sunt avute în vedere și stațiile de metrou. Prin urmare, în caz de atac aerian sau de catastrofă naturală peste un milion de bucureșteni pot fi adapostiți în astfel de spații. Problema este că toate adăposturile de la subsolul blocurilor au nevoie de amenajări.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2