Date companie
 
 
 
 

Admiterea la UMF Iași, în centrul unui scandal diplomatic internațional

RSS Știri
 
 
Data publicării : 21 Octombrie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : scandal, studenti, Universitatea de Medicină și Farmacie
 

Scandal la Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași! Admiterea în anul întâi a studenților străini a fost anulată. Și asta după ce 45 de studenți din Maroc au acuzat instituția de învățământ de fraudarea procedurii de admitere. Aceștia figurau inițial pe listele celor înscriși în primul an la Facultatea de Medicină, dar, ulterior, numele lor au fost ulterior șterse, fără nicio explicație. Ei achitaseră în prealabil o parte din taxele de școlarizare cuprinse între 2000 și 5000 de euro. În prezent, dosarele a circa 950 de studenți străini sunt reevaluate de o comisie de la Ministerul Educației.

DRAGOȘ PIEPTU, rector, U.M.F. Iași: "După identificarea unei erori care a viciat clasamentul final al candidaților, Senatul Universității a decis reevaluarea tuturor dosarelor (...) În paralel este o comisie de la Ministerul Educației care evaluează și anchetează aceste evaluări.”

Marocul a cerut explicatii oficiale Ambasadei României la Rabat. În replică, reprezentanții M.A.E. susțin că au cazul în atenție, însă nu dețin competențe în soluționarea cazului, demersurile fiind coordonate de Ministerul Educației.

SCANDAL LA UMF IAȘI, 45 de marocani declarați admiși, dispăruți de pe liste: "Sunt suspiciuni de fraudare a admiterii, dar, în acelasi timp, conducerea UMF Iași vorbeste și despre o eroare în procedurile de înscriere electronică. Serverele universității au suferit o defecțiune săptămâna trecută, iar site-ul nu a funcționat.


GABRIEL DIMOFTE, președinte, Senatul U.M.F. Iași: ”Știm sigur că au existat dosare în care există o diferență între nota de la evaluare și punctajul care a apărut pe site.”

Părinții unui student polonez înscris la UMF Iași au venit în România ca să vadă ce se întâmplă, îngrijorați că și fiul lor ar putea fi în aceeași situație ca tinerii marocani.

VOX tata polonez: ”A fost acceptat. Am plătit 2.000 de euro și pe a doua listă care a fost publicată nu se mai regăsea. Ne-am lăsat serviciile și am venit să vorbim la secretariat. Fiul nostru este acasă deprimat.”

UMF Iași menționează că metodologia de admitere pentru studenții candidați la locuri nebugetate prevede că, pentru a confirma intenția candidaturii, trebuie achitată o treime din valoarea taxei de studiu pentru primul an, iar în cazul în care candidatul nu este admis, această sumă îi este returnată integral. Mulți dintre tineri au plătit deja o parte din taxa de școlarizare pe anul întâi în valoare de 5.000 de euro. Ei vor afla dacă într-adevăr au fost admiși abia la finalizarea anchetei, săptămâna viitoare.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Scandal la Sf. Parascheva ( 14 Octombrie 2020 )

  Incidente la Iași, la sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva. Unii credincioși i-au îmbrâncit și bruscat pe membrii forțelor de ordine și au încercat să ajungă în apropierea raclei cu moaște, care a fost scoasă în curtea Catedralei Mitropolitane.

 • Polițiști atacați cu bâte și pietre, într-un sat din județul Sălaj ( 17 August 2020 )

  Polițiști atacați cu bâte și pietre, într-o localitate din județul județul Săla! Potrivit mesajului postat pe pagina de socializare a sindicaliștilor Europol, doi politiști din cadrul Secției Rurale Nușfalău, aflată în subordinea...

 • Premierul Ludovic Orban, chemat să dea explicații în scandalul Unifarm ( 29 Iunie 2020 )

  Ludovic Orban, chemat în Parlament să dea explicații în legătură cu scandalul de la Unifarm! Senatorul PSD, Radu Oprea, a anunțat că social-democrații vor ca prim-ministrul să dea explicații în fața parlamentarilor...

 • Studenții au nevoie de feedback la rezultatele activităților academice ( 30 Aprilie 2020 )

  Școala online suplinește cursurile si seminariile din sălile de curs și amfiteatre la toate facultățile din țară. Universitatea de Vest din Timișoara, prin Departamentul de Sociologie al Facultății de Sociologie și Psihologie, a inițiat...

 • Studenții ieșeni vor publicarea tezelor de doctorat, pentru eliminarea plagiatului ( 22 Februarie 2020 )

  Studenții ieșeni cer Ministerului Educației publicarea tuturor tezelor de doctorat și pedepse pentru sustragerea, distrugerea sau comercializarea acestora. Reprezentanții Ligii Studenților din Iași susțin că acest...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2