Date companie
 
 
 
 

Admiterea la UMF Iași, în centrul unui scandal diplomatic internațional

RSS Știri
 
 
Data publicării : 21 Octombrie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : scandal, studenti, Universitatea de Medicină și Farmacie
 

Scandal la Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași! Admiterea în anul întâi a studenților străini a fost anulată. Și asta după ce 45 de studenți din Maroc au acuzat instituția de învățământ de fraudarea procedurii de admitere. Aceștia figurau inițial pe listele celor înscriși în primul an la Facultatea de Medicină, dar, ulterior, numele lor au fost ulterior șterse, fără nicio explicație. Ei achitaseră în prealabil o parte din taxele de școlarizare cuprinse între 2000 și 5000 de euro. În prezent, dosarele a circa 950 de studenți străini sunt reevaluate de o comisie de la Ministerul Educației.

DRAGOȘ PIEPTU, rector, U.M.F. Iași: "După identificarea unei erori care a viciat clasamentul final al candidaților, Senatul Universității a decis reevaluarea tuturor dosarelor (...) În paralel este o comisie de la Ministerul Educației care evaluează și anchetează aceste evaluări.”

Marocul a cerut explicatii oficiale Ambasadei României la Rabat. În replică, reprezentanții M.A.E. susțin că au cazul în atenție, însă nu dețin competențe în soluționarea cazului, demersurile fiind coordonate de Ministerul Educației.

SCANDAL LA UMF IAȘI, 45 de marocani declarați admiși, dispăruți de pe liste: "Sunt suspiciuni de fraudare a admiterii, dar, în acelasi timp, conducerea UMF Iași vorbeste și despre o eroare în procedurile de înscriere electronică. Serverele universității au suferit o defecțiune săptămâna trecută, iar site-ul nu a funcționat.


GABRIEL DIMOFTE, președinte, Senatul U.M.F. Iași: ”Știm sigur că au existat dosare în care există o diferență între nota de la evaluare și punctajul care a apărut pe site.”

Părinții unui student polonez înscris la UMF Iași au venit în România ca să vadă ce se întâmplă, îngrijorați că și fiul lor ar putea fi în aceeași situație ca tinerii marocani.

VOX tata polonez: ”A fost acceptat. Am plătit 2.000 de euro și pe a doua listă care a fost publicată nu se mai regăsea. Ne-am lăsat serviciile și am venit să vorbim la secretariat. Fiul nostru este acasă deprimat.”

UMF Iași menționează că metodologia de admitere pentru studenții candidați la locuri nebugetate prevede că, pentru a confirma intenția candidaturii, trebuie achitată o treime din valoarea taxei de studiu pentru primul an, iar în cazul în care candidatul nu este admis, această sumă îi este returnată integral. Mulți dintre tineri au plătit deja o parte din taxa de școlarizare pe anul întâi în valoare de 5.000 de euro. Ei vor afla dacă într-adevăr au fost admiși abia la finalizarea anchetei, săptămâna viitoare.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2