Date companie
 
 
 
 

Adoptarea bugetului de stat, conditie pentru continuarea acordului cu FMI

RSS Știri
 
 
Data publicării : 17 Decembrie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : parlament, 2011, ialomitianu, finante, ministrul, bugetul, comisii
 

Ministrul Finanțelor, Gheorghe Ialomițianu, a prezentat proiectul legii bugetului de stat pe 2011, în comisiile abilitate din Parlament. Demnitarul a subliniat, cu această ocazie, faptul că adoptarea legii până la finalul anului este o condiție pentru continuarea acordului cu FMI.

GHEORGHE IALOMITIANU, ministrul Finantelor "Pentru a merge mai departe cu acordul cu FMI si CE avem nevoie de adoptarea bugetului pânã la sfârsitul acestui an."

Construcția bugetară a avut la bază strategia fiscal-bugetară pentru perioada 2011- 2013, susține Ialomițianu.

GHEORGHE IALOMITIANU, ministrul Finantelor "Principalele obiective ale constructiei bugetare sunt continuarea consolidãrii fiscale si anume reducerea deficitului bugetar care e prevãzut pentru 2011 la 4,4% din PIB, fatã de 6,8% din PIB, cât este pe 2010. Se continuã reducerea cheluielilor curente, asigurându-se un sistem sustenabil pentru finantarea cheltuielilor cu salariile si asistenta socialã. Se continuã reformele structurale prin introducerea de plafoane de cheltuieli si a limitelor soldurilor fiscale."

Ministrul a mai precizat cã, în baza conventiei cu FMI si CE, România este conditionatã sã reducã la zero arieratele, pânã la jumãtatea anului 2011.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2