Date companie
 
 
 
 

Adrian Severin condamnat la 3 ani de închisoare

RSS Știri
 
 
Data publicării : 24 Februarie 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Adrian Severin, influenta, ICCJ
 

Adrian Severin, condamnat la trei ani și trei luni de închisoare cu executare de Înalta Curte de Casație și Justiție, pentru luare de mită și trafic de influență, în scandalul "Sunday Times". Decizia nu este definitivă. Fostul europarlamentar susține în continuare că este nevinovat.

MIHNEA URS, reporter: Adrian Severin a afirmat pe pagina sa de Facebook, că a aflat din presă de condamnarea sa în scandalul "Sunday Times" și a criticat hotărârea magistraților. El a precizat că va face apel. "Voi lupta până la capăt. Nimeni nu trebuie să conteze pe lașitatea mea", a mai scris Adrian Severin.

Adrian Severin a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție, în septembrie 2013. Potrivit procurorilor, în perioada decembrie 2010 - martie 2011, Severin, în calitate de europarlamentar, ar fi acceptat să ia bani de la două persoane, care pretindeau că efectuează activități de lobby. Aceștia i-au promis 100.000 de euro anual. În schimb, Adrian Severin ar fi acceptat să depună anumite amendamente la comisiile de specialitate din Parlamentul European, dar și să voteze împotriva unor amendamente ce nu corespundeau intereselor firmei pe care cele două persoane pretindeau că o susțin. În realitate, cei doi erau jurnaliști de la publicația britanică Sunday Times, ce efectuau o investigație sub acoperire pentru a testa etica europarlamntarilor. Alături de Adrian Severin, au fost filmați cu camera ascunsă pe când se arătau dispuși să participe la acte de corupție slovenul Zoran Thaler și austriacul Ernst Strasser. Aceștia au demisionat din Parlamentul European. În 2014, Strasser a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare, iar Thaler la doi ani și jumătate. Adrian Severin și-a afirmat în repetate rânduri nevinovăția, susținând că este vorba de "o înscenare cu o motivație politică".« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2