Date companie
 
 
 
 

Adrian și Dana Năstase așteaptă sentința tribunalului, în recursul procesului privind dosarul "Zambaccian"

RSS Știri
 
 
Data publicării : 20 Decembrie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : dosar, adrian, ianuarie, Zambaccian, nastase, sentinta, proces, judecator, dana, stefanescu, chel
 

Soții Dana și Adrian Năstase vor afla sentința în dosarul Zambaccian pe 6 ianuarie! Pedepsele inițiale pentru cei doi soți, pronunțate în 2012, erau de 3 ani de închisoare cu suspendare. La judecarea ultimului termen în recurs, procurorii anticorupție au cerut, însă, pedepse cu executare.

ADRIAN NĂSTASE, fost premier "- Vom vedea care va fi sentința. Eu sunt pregătit psihic pentru achitare, pentru că așa mi s-ar părea normal. Mi-am dat seama cât de firavă e acuzarea și din punct de vedere al aspectelor juridice. - Aveți emoții pentru Dana Năstase? - Atunci când e nevoie, poate să fie foarte puternică, dar lucrurile nu cred că vor merge atât de departe."

DANA NĂSTASE, soția fostului premier "Vreau doar să merg acasă. Sunt foarte obosită."

Aflat în sala de judecată, secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, un apropiat al familiei Năstase a fost dat afară de judecător, pe motiv că acesta râdea și făcea comentarii zgomotoase. Atunci când l-a poftit să părăsească sala, judecătorul a folosit expresia "domnule chel, ieșiți afară!", ceea ce l-a iritat pe Codrin Ștefănescu.

CODRIN ȘTEFĂNESCU, secretar general adj. PSD "Această nervozitate și aceste declarații făcute de președintele acestui complet, arată în mod foarte clar că avem de-a face cu un proces politic."

Lovit în amorul propriu, social-democratul este decis să-și repare onoarea pe cale juridică.

CODRIN ȘTEFĂNESCU, secretar general adj. PSD "Am părăsit sala, evident, fără a face nimic altceva. Noi suntem hotărâți să-l dăm în judecată pe domnul președinte."

În martie 2012, un complet de trei judecători de la Curtea Supremă l-a condamnat pe Adrian Năstase la trei ani de închisoare cu suspendare pentru șantaj și l-a achitat pentru infracțiunea de luare de mită, privind achiziționarea unor bunuri din China. Magistrații au mai decis, atunci, achitarea soției lui Adrian Năstase, pentru infracțiunile de complicitate la luare de mită și spălare de bani, și trei ani cu suspendare pentru participație improprie la folosirea de documente false la Autoritatea Vamală. Fostul premier mai are o condamnare la activ, de închisoare cu executare, în dosarul Trofeul Calității. El stat după gratii, din iunie 2012, până în martie 2013, când a fost eliberat pentru bună purtare.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2