Date companie
 
 
 
 

Adriean Videanu il amenință pe Victor Ponta cu judecata

RSS Știri
 
 
Data publicării : 27 Martie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : videanu, raport, ponta, control, contracte, judecata, ministrul, economiei, hidroelectrica, corpul, vosganian
 

Victor Ponta și-ar putea începe mandatul de interimar la Justiție cu un proces! Democrat-liberalul Adriean Videanu, fost ministru al Economiei în guvernarea Boc, este hotãrât sã îl dea în judecatã. Videanu a anunțat cã îi va acționa în instanțã pe premier și pe semnatarii raportului întocmit de Corpul de Control cu privire la Hidroelectrica. Reacția lui Videanu vine după ce Victor Ponta a declarat public că la Hidroelectrica s-a produs un prejudiciu de sute de milioane de euroși l-a acuzat pe fostul ministru cã ar fi aprobat mai multe contracte pãguboase pentru statul român.

ADRIEAN VIDEANU, fost ministru al Economiei "Îl voi da din nou în judecată pe Victor Ponta, pentru calomnie, dar de data asta îi voi da în judecată pe toți semnatarii raportului corpului de control la Hidroelectrica, pentru reaua credință cu care au întocmit acest raport."

Fostul ministru al Economiei susține cã documentele prezentate de șeful Executivului au fost semnate, de fapt, de Varujan Vosganian, cel care deținuse mandatul Economiei înaintea lui Videanu.

ADRIEAN VIDEANU, fost ministru al Economiei "Ponta lovește în Vosganian, pentru că am să vă arăt aprobarea semnării contractului între Termoelectrica și Hidroelectrica. S-a semnat cu 6 luni înainte de a deveni eu ministru."

Acuzațiile privind contractele păguboase încheiate de Hidroelectrica nu sunt, însă, proaspete. Scandalul a început anul trecut, după ce la cârma Guvernului a venit Victor Ponta. În iunie, 2012, Adriean Videanu îl amenința pe Victor Ponta cu judecata și venea cu argumente în apărarea sa.

ADRIEAN VIDEANU, fost ministru al Economiei "Vreau să va spun că în timpul mandatului meu nu s-a încheiat niciun contract, nici măcar de 0,1 MW, contract bilateral la Hidroelectrica. Toate contractele s-au încheiat în perioada 2003 - 2004, când domnul Ponta era șeful Corpului de Control al Guvernului Năstase."

Tot atunci, Videanu îl acuza pe primul ministru de hoție.

ADRIEAN VIDEANU, fost ministru al Economiei "Vreau să-i spun domnului Ponta că, dacă vrea să-l vadă pe cel mai mare hoț din România, îl rog să se uite mâine dimineață în oglindă și poate vede în spatele domniei sale turnurile de la Turceni și Rovinari."

În octombrie, anul trecut, premierul Victor Ponta anunța cã Guvernul va trimite cãtre Direcția Naționalã Anticorupție un raport, din care rezulta cã Hidroelectrica a fost prejudiciatã cu circa cinci sute de milioane euro. Potrivit lui Ponta, acești bani ar fi ajuns la Adriean Videanu și la PDL.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2