Date companie
 
 
 
 

Adunarea Parlamentară NATO, la București

RSS Știri
 
 
Data publicării : 9 Octombrie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bucuresti, marea, neagra, parlamentara, nato, multinationala, tariceanu, dragnea, brigada, adunarea, iohannis, stoltenberg
 

Amenințarea Rusiei la granița României și măsurile de securitate pe care Alianța Nord-Atlantică le va adopta în perioada următoare, discutate la București! Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că Brigada multinațională din România este un semnal clar al determinării și prezenței Alianței Nord-Atlantice în regiune, precum și al faptului că un atac împotriva României va fi privit ca un atac împotriva întregii Alianțe. Jens Stoltenberg a făcut această declarație după o întrevedere cu președintele Klaus Iohannis. Anterior, secretarul general al NATO a afirmat, în cadrul sesiunii plenare a Adunării Parlamentare a NATO de la București, că Alianța trebuie să fie pregătită pentru contracararea provocărilor geopolitice și să se adapteze unei lumi incerte.

JENS STOLTENBERG, secretar general al NATO "Ne adaptăm noilor provocări de securitate, ne extindem prezența în flancul estic, dar și în sud. Suntem preocupați de prezența militară crescuta a Rusiei în zona frontierelor noastre."

Secretarul General al NATO a mulțumit României pentru contribuțiile la apărarea colectivă, afirmând că România este un stat esențial pentru apărarea balistică a organizației, precum și pentru misiunile NATO în Kosovo și Afganistan. "Scopul nostru este pacea, nu războiul", a afirmat la rândul său președintele României, care a pledat pentru consolidarea parteneriatelor dintre statele membre ale Alianței.

KLAUS IOHANNIS, președintele României "De asemenea, diferențele actuale dintre măsurile luate pentru Nordul Flancului și cele din Sudul său trebuie să dispară, însă, în relația cu Rusia este nevoie de o strategie aliată cuprinzătoare și coerență pe termen lung. Ea trebuie să includă dialogul, dar de pe o poziție puternică de apărare și descurajare."

Președinții celor două Camere ale Parlamentului au atras atenția asupra importanței consolidării prezenței aliate pe flancul estic al NATO, inclusiv în regiunea Mării Negre.

LIVIU DRAGNEA, președintele Camerei Deputaților "Este necesar să nu uităm ceea ce este Marea Neagră! O mare! Se impune adecvarea mijloacelor maritime de apărare. Având în vedere localizarea geografică, suntem direct interesați de stabilitate".

CĂLIN POPESCU TĂRICEANU, președintele Senatului "Ne bazăm pe acțiunea concertată a NATO."

Pe de altă parte, secretarul general NATO a atras atenția că Uniunea Europeană nu își poate dezvolta propriul sistem de apărare în afara Alianței Nord-Atlantice. El a evidențiat importanța majorării bugetelor pentru apărare de către statele membre, într-un context geopolitic incert.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Noi restricții impuse în București, după intrarea în scenariul roșu ( 19 Octombrie 2020 )

  Noi restricții pentru bucureșteni! Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență al a hotărât, în urma reuniunii de astăzi, suspendarea mai multor activități. Astfel, începând de la miezul nopții, va intra...

 • România, codașă în U.E. la digitalizare și la utilizarea serviciilor online ( 16 Octombrie 2020 )

  România se află mult sub media Uniunii Europene în privința integrării tehnologiei digitale sau a utilizarii serviciilor online. Cel puțin așa a afirmat președintelui Klaus Iohannis, într-un mesaj transmis participanților...

 • Tronsonul de autostradă Iernut - Chețani, deschis circulației ( 18 Septembrie 2020 )

  O nouă arteră rutieră importantă, deschisă circulației! Tronsonul Iernut - Chețani, parte din Autostrada Transilvania, însemnând aproape 18 kilometri de șosea în plus, a fost inaugurat, astăzi. La inaugurarea tronsonului...

 • Mesajul președintelui, la început de an școlar ( 14 Septembrie 2020 )

  „Fiecare dintre voi veți avea ocazia să fiți super-eroi” le-a transmis președintele Klaua Iohannis, în această dimineață, elevilor. Seful statului le-a spus școlalilor că are încredere în ei.

 • Amenzi aspre, pentru ambrozie ( 26 August 2020 )

  În ciuda faptului că proprietarii de terenuri au fost somati să elimine ambrozia, Poliția Locală a descoperit zeci de terenuri năpădite de această plantă, în Capitală, în urma unor acțiuni de control din ultima perioadă.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2