Date companie
 
 
 
 

Adunarea Parlamentară NATO, la București

RSS Știri
 
 
Data publicării : 9 Octombrie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bucuresti, marea, neagra, parlamentara, nato, multinationala, tariceanu, dragnea, brigada, adunarea, iohannis, stoltenberg
 

Amenințarea Rusiei la granița României și măsurile de securitate pe care Alianța Nord-Atlantică le va adopta în perioada următoare, discutate la București! Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că Brigada multinațională din România este un semnal clar al determinării și prezenței Alianței Nord-Atlantice în regiune, precum și al faptului că un atac împotriva României va fi privit ca un atac împotriva întregii Alianțe. Jens Stoltenberg a făcut această declarație după o întrevedere cu președintele Klaus Iohannis. Anterior, secretarul general al NATO a afirmat, în cadrul sesiunii plenare a Adunării Parlamentare a NATO de la București, că Alianța trebuie să fie pregătită pentru contracararea provocărilor geopolitice și să se adapteze unei lumi incerte.

JENS STOLTENBERG, secretar general al NATO "Ne adaptăm noilor provocări de securitate, ne extindem prezența în flancul estic, dar și în sud. Suntem preocupați de prezența militară crescuta a Rusiei în zona frontierelor noastre."

Secretarul General al NATO a mulțumit României pentru contribuțiile la apărarea colectivă, afirmând că România este un stat esențial pentru apărarea balistică a organizației, precum și pentru misiunile NATO în Kosovo și Afganistan. "Scopul nostru este pacea, nu războiul", a afirmat la rândul său președintele României, care a pledat pentru consolidarea parteneriatelor dintre statele membre ale Alianței.

KLAUS IOHANNIS, președintele României "De asemenea, diferențele actuale dintre măsurile luate pentru Nordul Flancului și cele din Sudul său trebuie să dispară, însă, în relația cu Rusia este nevoie de o strategie aliată cuprinzătoare și coerență pe termen lung. Ea trebuie să includă dialogul, dar de pe o poziție puternică de apărare și descurajare."

Președinții celor două Camere ale Parlamentului au atras atenția asupra importanței consolidării prezenței aliate pe flancul estic al NATO, inclusiv în regiunea Mării Negre.

LIVIU DRAGNEA, președintele Camerei Deputaților "Este necesar să nu uităm ceea ce este Marea Neagră! O mare! Se impune adecvarea mijloacelor maritime de apărare. Având în vedere localizarea geografică, suntem direct interesați de stabilitate".

CĂLIN POPESCU TĂRICEANU, președintele Senatului "Ne bazăm pe acțiunea concertată a NATO."

Pe de altă parte, secretarul general NATO a atras atenția că Uniunea Europeană nu își poate dezvolta propriul sistem de apărare în afara Alianței Nord-Atlantice. El a evidențiat importanța majorării bugetelor pentru apărare de către statele membre, într-un context geopolitic incert.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • ”Rabla pentru taximetre” are undă verde ( 17 Septembrie 2019 )

  Bucureștiul va avea program ”rabla” pentru taximetre! Primarul general Gabriela Firea a propus, astăzi, în cadrul unei ședințe a Consiliului General, un program de acordare de eco-vouchere numit ”Rabla pentru taximetre”, prin care...

 • Pregătiri intense în București, pentru Euro 2020 ( 13 Septembrie 2019 )

  Mai sunt doar 10 luni până la startul Campionatului European de fotbal Euro 2020. Autoritățile locale continuă modernizarea și reabilitarea străzilor din zona Arenei Naționale, stadion care va găzdui 4 dintre meciurile acestei importante...

 • Rechizite în dar, oferite de Biserică elevilor din famiii nevoiașe ( 7 Septembrie 2019 )

  Șase sute de copii din familii nevoiașe au primit, în dar, rechizite școlare din partea parohiilor din Sectorul 6. Darurile au fost date prin intermediul Protoieriei Sector 6 București. Rechizitele au fost distribuite la Mânăstirea Chiajna.

 • Turul României la Ciclism, aproape de start ( 3 Septembrie 2019 )

  O săptămână până la startul celei de a 52-a ediții a Turului României, una dintre cele mai prestigioase curse de ciclism din Sud-Estul Europei. Maratonul sportului pe două roți se va desfășura în perioada 11-15 septembrie.

 • O nouă stație de monitorizare a calității aerului, în București ( 29 August 2019 )

  Calitatea aerului pe care îl respiră, o problemă majoră, aflată în atenția autorităților! În lipsa unor măsuri ferme de reducere a poluării aerului, deocamdată, se monitorizează concentrațiile de particule poluante...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2