Date companie
 
 
 
 

Aer mai curat, în perioada stării de urgență

RSS Știri
 
 
Data publicării : 21 Mai 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : urgenta, poluare, agentia, stare, satelit, masuratori, azot, dioxid, spatiala
 

Mai puțină activitate umană, mai puțină poluare! În cele două luni de stare de urgență am respirat aer mai curat. O demonstrează măsurătorile din satelit realizate de compania românească Terrasigna. Potrivit Agenției Spațiale Române, au fost prelucrate datele privind concentrația dioxidului de azot atât pentru întreg teritoriul României, cât și pentru zona București-Ilfov. Datele au fost culese cu ajutorul satelitului Copernicus Sentinel-5P.

BIANCA ROTARU, reporter "În perioada stării de urgență, când în orașe și pe șosele au circulat extrem de puține vehicule, iar numeroase fabrici și-au oprit activitatea, s-a constatat reducerea nivelului de poluare pe teritoriul țării. Au scăzut semnificativ emisiile de dioxid de azot, precum și concentrațiile de dioxid de carbon. În București, s-a înregistrat totuși o creștere temporară a noxelor, în săptămâna 8-14 aprilie, perioadă care a coincis cu un fenomen de poluare extremă sesizat de locuitorii Capitalei.”

Oxizii de azot rezultă din traficul rutier, din activitatea industrială și din producția de energie electrică. Sunt responsabili pentru formarea smogului și ploilor acide și contribuie la efectul de seră. Dioxidul de azot este foarte toxic pentru oameni și animale, provocând în special probleme respiratorii, de la iritații ale căilor respiratorii până la apariția emfizemului pulmonar. Cei mai afectați de aceste emisii sunt copiii.


Aer mai curat, în perioada stării de urgență

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2