Date companie
 
 
 
 

Agenții economici, la coadă pentru tasta de bacșiș la casele de marcat

RSS Știri
 
 
Data publicării : 10 Mai 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : agenti, case, service, fiscal, bon, economici, marcat, bacsis, tasta
 

Noile reglementări fiscale continuă să le dea mari bătăi de cap agențiilor economici! Pe lângă faptul că sunt nevoiți să stea la cozi interminabile, ca să achiziționeze registrele pentru banii personali ai angajaților, iar ulterior să le înregistreze la Agenția Națională de Administrare Fiscală, administratorii societăților comerciale trebuie să stea la coadă și la service-urile specializate pentru case de marcat. Potrivit legii, la casele de marcat trebuie adăugată o tastă specială pentru bacșiș.

VOX "- E o bătăie în plus, dar, dacă e lege, nu e tocmeală! - Dumneavoastră ce magazin aveți? - Alimentar. - Și se lasă ciubuc? - Nu!"

VOX "- La magazine alimentare și magazine mici de la țară nu văd sensul acestui ciubuc. - Nu lasă ciubuc? - Iau pe datorie, pe caiet. Până vine pensia îi mai servești cu o pâine."

NATALIA MANOLESCU, reporter “Prin bacșiș se înțelege orice sumă de bani oferită în mod voluntar de client, în plus față de contravaloarea bunurilor livrate sau a serviciilor prestate de către operatorii economici. În cazul comerțului cu amănuntul, restul lăsat de client pe tejghea este considerat tot bacșiș.”

Service-urile de profil fac cu greu față numărului mare de cereri de modificare a caselor de marcat.

GHEORGHE ORZAN, manager service case de marcat "O să lucrăm cât vom avea clienți. Am tot personalul de service, se lucrează non-stop. Oamenii ăștia mănâncă seara și de odihnă nu mai poate fi vorba."

Până la repunerea în funcțiune a caselor de marcat, operatorii economici sunt obligați să înregistreze, într-un registru special, toate operațiunile efectuate și să emită chitanțe, în condițiile legii.

MARIN CIUMAG, director gen., Direcția Finanțelor Publice Gorj "Vrea să evite situațiile în care nu se emit bonuri fiscale și cel care nu o face să motiveze că aceste sume reprezintă bacșiș sau sume lăsate de clienți, rest neluat."

NATALIA MANOLESCU, reporter "Nu sunt obligați să elibereze bon fiscal pentru bacșiș, agenții economici care nu sunt organizați în societăți comerciale și care funcționează ca persoane fizice autorizate, adică cei care nu sunt obligați prin lege să dețină case de marcat."

Principala noutate adusă de Ordonanță de Guvern este că activitatea firmelor nu mai este suspendată în cazul în care inspectorii găsesc în casele de marcat mărunțis care nu figurează pe bonurile fiscale. Din 8 mai, activitatea firmelor este suspendată doar la a doua abatere înregistrată în doi ani, pentru sume mai mari de 300 lei. Totodată, cei care nu respect legea riscă amenzi de până la zece ori mai mari decât suma depistată drept surplus în unitate.

NATALIA MANOLESCU, reporter "Din păcate, veștile proaste nu se opresc aici! La sfârșitul lunii, agenții economici vor fi obligați să modifice din nou casele de marcat, din cauza reducerii TVA."« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Șoferii trebuie să-și echipeze mașinile cu anvelope de iarnă ( 5 Decembrie 2020 )

  Cozi la service-urile auto, pentru schimbarea anvelopelor de vară, cu cele de iarnă. Prima ninsoare i-a luat prin surprindere pe șoferii care, de teama amenzilor, se grăbesc să își echipeze mașinile. Potrivit legii...

 • Case mistuite de incendiu, în București ( 13 Iulie 2020 )

  Incendiu de proporții, în Sectorul 5 al Capitalei! Flăcările au cuprins o casă de pe strada Posada, apois-au întins cu repeziciune la alte trei locuințe, precum și la anexe. Focul a mistuit peste 400 de mp.

 • Șoferii își pregătesc mașinile pentru noul sezon ( 29 Februarie 2020 )

  Zi de zi pe străzile din România au loc accidente, fie din cauza șoferilor care nu respectă regulile în trafic, fie din cauza mașinilor care nu sunt puse la punct. Specialiștii auto au transmis câteva sfaturi șoferilor, atât pentru a-și păstra o conduită bună la volan, cât și pentru a-și ține mașina în siguranță.

 • Bacșișul va fi impozitat ( 16 Octombrie 2019 )

  Legea privind impozitarea bacșișului ospătarilor a fost adoptată! Senatul a aprobat proiectul de lege inițiat de fostul ministru al Finanțelor, Eugen Teodorovici, cu 43 de voturi "pentru", 23 de voturi "împotrivă" și 6 abțineri. Noua lege va intra în vigoare după ce va fi publicată în Monitorul Oficial. Astfel, din acel moment, bacșișul pe care clientul va dori să-l ofere ospătarilor din baruri sau restaurante va fi introdus pe nota de plată și impozitat.

 • Pierderi de 500 de mil. de euro la buget, provocate de service-urile neautorizate ( 4 Octombrie 2019 )

  Pierderi bugetare de 500 milioane de euro, provocat de service-urile neautorizate! Potrivit datelor centralizate de Asociația Societăților de Service Auto Independente și de Federația Operatorilor Români de Transport, peste 10.000...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2