Date companie
 
 
 
 

Agențiile de recrutare caută medici români care să lucreze în străinătate

RSS Știri
 
 
Data publicării : 28 Martie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : salarii, strainatate, migratie, doctori, medici romani, personal medical
 

Numărul medicilor români care au ales să lucreze într-un spital din străinătate s-a dublat anul trecut față de 2009. Tocmai de aceea, târgurile de joburi pentru doctori sunt la mare căutare. Aproape 20 de agenții de recrutare caută acum personal medical pentru clinici și spitale din Germania, Franța, Austria, Elveția, Marea Britanie sau Belgia.

VOX: "La competenta mea de urgente prespitalicesti si medicinã de familie vreo 4.000 de euro. -E mult mai mult decât aveti aici? -Nici nu mai comentez."

VOX: "Cam asa ar fi 2.000-3.000 de euro. În timp ce aici dacã ai 300-400 de euro e deja mult!"

VOX: "M-as multumi chiar si cu 1.500 de euro, e mult mai bine decât ce oferã România. -Ce vârstã aveti? -34. -Ati fi dispusã sã plecati, sã vã mutati cu totul? -Sigur cã da."

VOX: "Pentru medicinã generalã caut. As pleca pentru un salariu de 3-4.000 de euro. -Vreti sã rãmâneti în altã tarã? -Nu, eu sunt dornicã sã mã întorc aici dupã o perioadã."

VOX: "Se oferã salarii la nivel european. În Germania un tânãr rezident poate câstiga între 3.700 de euro, iar un specialist câstigã în Germania si Norvegia pânã la 4.700 de euro."

VOX: "Avem cam 600 de joburi la apropae 300 de spitale. Se cautã mai ales pe medicinã generalã, chirurgie, psihiatrie. Contractele sunt la început pe sase luni, dar apoi se pot prelungi."

Agențiile de recrutare spun că angajează români pentru că sunt foarte buni specialiști.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • 129.000 de români reveniți din străinătate, înregistrați ca șomeri ( 3 Iunie 2021 )

  Românii reveniți în țară după declanșarea pandemiei de coronavirus, invitați să-și caute job! 129.000 de persoane revenite din străinătate s-au înscris în sistemul de șomaj din România, a anunțat ministrul Muncii...

 • Ministrul Justiției îi avertizează pe judecători că riscă să rămână fără bani ( 3 Mai 2021 )

  Ministrul Justiției a trimis trei adrese judecătorilor pentru calculul salariilor magistraților! Stelian Ion le-a transmis instanțelor de judecată că deja au cheltuit 25% din creditele bugetare până în luna martie.

 • Lucrătorii din mine își vor primi banii pe 25 și 26 februarie ( 22 Februarie 2021 )

  Se găsesc soluții pentru cerințele minerilor! Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat, după o întâlnire cu liderii minerilor care protestează deja de câteva zile în Valea Jiului, că lucrătorii din mine își vor primi salariile și restul drepturilor restante pe 25 și 26 februarie. Aceștia vor fi plătiți în trei tranșe, astfel: plata salariilor pe trei luni, plata salariilor compensatorii pentru angajații care ies la pensie și, totodată, pentru asigurarea transportului de la și spre locul de muncă, precum și pentru tichetele de masă. Anunțul său vine după ce premierul Florin Cîțu i-a avertizat pe mineri că le înțelege suferința, însă nu va permite ca în timpul mandatului său să aibă loc o mineriadă.

 • Grupul Transilvania General Import Export - European Drinks&Food, bun-platnic la bugetul de stat ( 18 Ianuarie 2021 )

  110 milioane de euro într-un singur an, contribuția la bugetul de stat a Grupului Transilvania General Import Export - European Drinks&Food, deținut de Viorel Micula și Ioan Micula! Economia românească...

 • Protest inedit al polițiștilor, începând de luni ( 10 Ianuarie 2021 )

  Nemulțumirile polițiștilor, bucuria șoferilor și pietonilor! De luni, polițiștii nu vor mai da amenzi pentru traversare neregulamentară, lipsa centurii de siguranță sau vorbitul la telefon în timpul deplasării cu mașina.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2