Date companie
 
 
 
 

Aglomerație în vămile din vestul țării

RSS Știri
 
 
Data publicării : 12 August 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : concediu, vama, tiruri, strainatate, soferi, aglomeratie, romani, munca, fier, nadlac, portile
 

Aglomerație în vămi! Românii care muncesc în afara granițelor se întorc în această perioadă în țară, în concedii. Mii de români care lucrează în Italia au intrat zilele acestea în România pe la Vama Porțile de Fier din Mehedinți. Unii dintre ei au reușit să mai vină acasă de Crăciun sau de Paște. Alții, în schimb, nu și-au revăzut rudele din țară de ani de zile.

VOX "- Cale lungă? - Cale lungă, pentru că muncesc acolo. În România nu sunt locuri de muncă. - De câți ani munciți în Italia? - De 7 ani, din 2007. - Și acum unde mergeți? - La Gorj, la familia mea. - România cum o găsiți? - Nu am cuvinte!"

Cei care vin acasă sunt îngrijorați, din cauză că un loc de muncă e tot mai greu de găsit și în Italia, iar salariile sunt tot mai mici.

VOX "Cu munca prost, nu se mai plăteste, e greu! Nu mai merge!"

VOX: "- Acasă am familia, am copilul, fac vacanța acasă și, după, plec înapoi la muncă. - E greu acolo? - Normal că e greu! Aici, în România, ce să facem, dacă nu avem de munca? Nici acolo nu mai merge treaba!"

Pentru a evita aglomerația, personalul din vamă a fost suplimentat.

SORINEL COMAN, inspector, Poliția de Frontieră Turnu Severin "La nivelul punctului au fost dispuse măsuri pentru fluidizarea traficului, creșterea numărului de polițisti pe sensul de intrare, cât și pe sensul de ieșire."

La Vama Nădlac, pe sensul de intrare în Ungaria s-a format o coadă de 7 kilometri, de data această din cauza tirurilor și camioanelor. Unii șoferi au stat mai bine de 8 ore la graniță, pentru a intra în Ungaria.

VOX "Se ține coada asta infernală! Deci, non-stop, și pe intrat în țară și pe ieșit din țară, e aceeași problemă."

VOX "Șase ore cincizeci! Bătaie de joc!"

Șoferii se plâng că, în ultima perioadă, traficul prin Vama Nădlac se desfășoară toto mai greu.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Mitingul sanitarilor, la Piața Victoriei ( 5 Noiembrie 2020 )

  Protest în Piața Victoriei din București, organizat de Federația "Solidaritatea Sanitară"! Sindicaliștii cer acordarea tuturor drepturilor salariale prevăzute de lege, respectiv sporul de până în 30% și sporul pentru...

 • Lucrul la distanță, normalitate și în România ( 12 Octombrie 2020 )

  Munca de acasă, la ordinea zilei! 80% dintre companii sunt de părere că munca la distanță este noua normă pe piața muncii, potrivit unui sondaj realizat de PricewaterhouseCoopers. Iar peste 53% dintre companii au creat și au implementat o politică în acest sens. 

 • O.U.G. privind cumpărarea vechimii în muncă, publicată în M.O. ( 29 Septembrie 2020 )

  Ordonanța de Urgență privind cumpărarea vechimii în muncă, publicată în Monitorul Oficial! Persoanele care doresc să achite retroactiv vechimea în muncă, își pot încheia contractul cu casa de pensii din zona de domiciliu.

 • Munca de acasă, preferată de români în pandemie ( 4 Septembrie 2020 )

  Munca de acasă, în topul preferințelor românilor! Potrivit datelor comunicate platforma de recrutare online BestJobs, în luna august, au fost înregistrate peste 100.000 de căutări de locuri de muncă pe Internet...

 • 500.000 de români vor române fără loc de muncă ( 27 August 2020 )

  Din cauza virusului SARS-COV-2, economiștii estimează, că în perioada următoare, 500.000 de români vor române fără serviciu. Colacul de salvare ar putea fi banii europeni investiți în cele mai importante domenii...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2