Date companie
 
 
 
 

Aglomerație în vămile din vestul țării

RSS Știri
 
 
Data publicării : 12 August 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : concediu, vama, tiruri, strainatate, soferi, aglomeratie, romani, munca, fier, nadlac, portile
 

Aglomerație în vămi! Românii care muncesc în afara granițelor se întorc în această perioadă în țară, în concedii. Mii de români care lucrează în Italia au intrat zilele acestea în România pe la Vama Porțile de Fier din Mehedinți. Unii dintre ei au reușit să mai vină acasă de Crăciun sau de Paște. Alții, în schimb, nu și-au revăzut rudele din țară de ani de zile.

VOX "- Cale lungă? - Cale lungă, pentru că muncesc acolo. În România nu sunt locuri de muncă. - De câți ani munciți în Italia? - De 7 ani, din 2007. - Și acum unde mergeți? - La Gorj, la familia mea. - România cum o găsiți? - Nu am cuvinte!"

Cei care vin acasă sunt îngrijorați, din cauză că un loc de muncă e tot mai greu de găsit și în Italia, iar salariile sunt tot mai mici.

VOX "Cu munca prost, nu se mai plăteste, e greu! Nu mai merge!"

VOX: "- Acasă am familia, am copilul, fac vacanța acasă și, după, plec înapoi la muncă. - E greu acolo? - Normal că e greu! Aici, în România, ce să facem, dacă nu avem de munca? Nici acolo nu mai merge treaba!"

Pentru a evita aglomerația, personalul din vamă a fost suplimentat.

SORINEL COMAN, inspector, Poliția de Frontieră Turnu Severin "La nivelul punctului au fost dispuse măsuri pentru fluidizarea traficului, creșterea numărului de polițisti pe sensul de intrare, cât și pe sensul de ieșire."

La Vama Nădlac, pe sensul de intrare în Ungaria s-a format o coadă de 7 kilometri, de data această din cauza tirurilor și camioanelor. Unii șoferi au stat mai bine de 8 ore la graniță, pentru a intra în Ungaria.

VOX "Se ține coada asta infernală! Deci, non-stop, și pe intrat în țară și pe ieșit din țară, e aceeași problemă."

VOX "Șase ore cincizeci! Bătaie de joc!"

Șoferii se plâng că, în ultima perioadă, traficul prin Vama Nădlac se desfășoară toto mai greu.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2