Date companie
 
 
 
 

Aglomerație la spitalul de Urgență din Iași

RSS Știri
 
 
Data publicării : 8 Noiembrie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : iasi, spital Sf Ioan, sectia de Ortopedie si Terapie Intensiva, Unitatea Primiri Urgente, saloane pline
 

În ultimele douã zile, bolnavii au umplut saloanele sectiilor de Ortopedie si Terapie Intensivã ale Spitalului ''Sf. Ioan'' din Iasi. La Unitatea de Primire Urgente, pacientii cu traumatisme au fost pusi si în camera de Registraturã, în asteptarea tratamentului. Spitalul a ajuns în situatia de a nu mai putea primi niciun pacient.

AMBIANTÃ: "Sunteti internatã medical, dar nu mai este loc în sectie. Nu stiu unde o sã-i mai punem pe altii. Nu stiu ce o sã facem."

Si la ortopedie este mare aglomeraþie. Medicii spun cã fac fatã cu greu numãrului mare de operatii, iar în unele saloane bolnavii stau câte doi în pat.

VOX: "Pentru cã nu aveau locuri, m-au asezat aici; în camera asta, stau de asearã si rãmân pânã mâine."

TUDOR CIUHODARU - sef UPU Spitalul "Sf. Ioan" Iasi: "Este exterm de aglomerat, numai în ultimele gãrzi sunt peste o sutã de cazuri de traumatologie, nu mai este loc aproape în nicio sectie."

În plus, tot la Iași sunt aduși pacienți de la alte spitale din Moldova. Secția similară din Suceava este în renovare, iar la cea din Bacău s-a stricat aparatul de control radiologic.

PAUL SARBU - dir. med. Spitalul "Sf. Ioan" IASI: "Suntem nevoiti sã facem câte case, opt operaþii pe zi în sala de sus, depinde cât de lungi sunt operatiile, le planificăm."

În aceste conditii, chirurgii au interventii de dimineață până seara târziu, chiar si în weekend.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2