Date companie
 
 
 
 

Aglomerație pentru obținerea cardului de sănătate, pe ultima sută de metri

RSS Știri
 
 
Data publicării : 31 August 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : farmacie, cozi, sanatate, casa, asigurari, medicale, card, obligatoriu, servicii
 

Aglomerație la Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului București. Pe ultima sută de metri, cei care nu și-au ridicat până acum cardurile s-au înghesuit să intre în posesia lor. Și asta, deoarece, de la 1 septembrie, cardul de sănătate devine obligatoriu pentru asigurați. În lipsa acestui document, românii nu vor mai beneficia de servicii medicale decontate de casa de asigurări.

VOX "Nu mi-a venit cardul acasă prin poștă și am venit azi, aici. Sunt de vreo trei ore aici. Trebuia să le mai trimită prin poștă o data sau să ducă aceste carduri la medicul de familie."

VOX "Nimeni nu te informează unde trebuie sa te duci. Trebuie să te duci să-ți iei un bon de ordine, apoi o cerere tip. E proastă informarea!"

Exista însă și câteva excepții. Copiii nu primesc carduri de sănătate. Totodată, sunt scutiți de utilizarea cardului deținuții, persoanele aflate în arest preventiv, cât și toți cei internați în spitalele de maximă siguranță. Românii care care refuză cardul din motive religioase primesc o adeverință pe care trebuie să o reînnoiască la trei luni.

VOX "- Renunț. - De ce? - Din punct de vedere religios și de conștiință. Sunt lucruri intime care vin și etichetează persoana și rămân definitive. Când poate să se întâmple o minune să te vindeci de acele boli și să nu fie recunoscut din punct de vedere științific."

Luni, la casele de asigurări de sănătate din întreaga țară se aflau aproximativ 300.000 de carduri care trebuiau ridicate de asigurați. De pe 1 septembrie trebuie sa prezentați cardul de sănătate nu numai la medic, ci și la farmacie, dacă vreți să ridicați o rețetă gratuită sau compensată. Documentul este activat atunci când asiguratul solicită un serviciu medical.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2