Date companie
 
 
 
 

Agricultorii protesteaza la Targul de utilaje

RSS Știri
 
 
Data publicării : 1 Noiembrie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : agricultori, proteste, targ
 

Agricultorii au protestat la un important targ de profil din Capitala. In timp ce peste 400 de expozanti din 22 de tari s-au adunat la Bucuresti pentru a-i învãta pe fermierii români cum se face agriculturã, acestia au protestat, nemultumiti de nivelul subventiilor.

AMBIANTA taie panglica Ciolos si Constantin


AMBIANTA bannere cu protestele agricultorilor

ADRIAN MOCANU, fermier: "Ni s-au promis niste sume si ca de fiecarã datã, cã tot nu ne învãtãm minte ni se dau tot timpul mai putine sume."

Fermierii spun cã existã o mare diferentã între subventiile de la noi si cele din Occident, iar guvernantii nu înteleg prioritatea acestui sector.

DANIEL CONSTANTIN, ministrul Agriculturii: "Anul acesta dintr-un milion, 72 de mii de beneficiari o parte din ei primesc 176 de euro pe hectar fatã de 130 anul trecut, iar 500 de mii de fermieri primesc 154 de euro la hectar fatã de 130 anul trecut." (...)

VOX: "E suficient? -Deocamdatã suntem multumiti cu ce avem. Cât ar trebui? -Mãcar sã luãm jumãtate din ce iau nemtii, olandezii. (...) Cu cât suntem în urma lor? (...) Cred cã 20 de ani, spun prea putin."

Nemtii au venit cu tehnologie de ultima generatie. 


VOX: "Cabinã de lux performantã (...) cu aer conditionat, geamurile sunt ionizate care te protejeazã de razele de soare. (...) Pleacã undeva de la 87 de mii de euro si ajunge la 110 de mii de euro în functie de pretentiile fiecãrui client."

În România, peste 1,2 milioane de fermieri cultivã suprafete de sub 5 hectare, fara a folosi îngrãsãminte, seminte certificate sau vreun sistem de irigatii, din lipsa de fonduri.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Ambulanțierii au protestat pentru că nu primesc stimulent de risc ( 10 Iunie 2020 )

  Proteste ale angajaților de la Ambulanță în mai multe orașe din România! Timp de două ore, în intervalul 10.00 – 12.00, angajații serviciilor de ambulanță au protestat pentru că, deși lucrează la acest serviciu de intervenție și se află în linia întâi în lupta împotriva COVID-19, legislația nu prevede ca ei să primească stimulent de risc. 

 • Târg virtual educațional, pentru elevii din București ( 8 Iunie 2020 )

  Cel mai mare târg virtual educațional a început, astăzi, pentru toți elevii bucureșteni! Platforma, care poate fi accesată pe site-ul toe.hubproedus.ro, le prezintă elevilor de gimnaziu ofertele educaționale ale liceelor.

 • Oferte irezistibile, vacanțe de vis și gadget-uri, la Târgul de Turism ( 20 Februarie 2020 )

  Târgul de Turism al României vă așteaptă la Romexpo! Ajuns la cea de-a 43-a ediție, Târgul de Turism al României rămâne locul ideal de prezentare atât a celor mai interesante oferte și atracții turistice din România și din străinătate, cât și a accesoriilor și gadget-urilor necesare in orice vacanță.

 • Nou târg de Crăciun, în București ( 28 Noiembrie 2019 )

  S-au deschis porțile Târgului de Crăciun din Piața Constituției din Capitală. Zi de zi, până pe 26 decembrie vor fi programe speciale dedicate Zilei Naționale a României și Crăciunului. Cei mici și cei mari se pot bucura de un patinoar, de bradul de Crăciun, înalt de peste 30 de metri, dar și de produse tradiționale de sezon, expuse în cadrul celor peste 130 de casuțe ale târgului.

 • Vinuri pentru toate gusturile, la Romexpo ( 23 Noiembrie 2019 )

  Târg de vinuri, la Romexpo! În acest weekend, românii pot degusta gratuit sute de vinuri de la crame de top din România. Organizatorii au mai pregătit și un bar de mixologie cu spumante, o bibliotecă de spumante, iar pe partea de mâncare găsim preparate românești și franțuzești. Foarte apreciate au fost și deserturile.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2