Date companie
 
 
 
 

Agricultorii protesteaza la Targul de utilaje

RSS Știri
 
 
Data publicării : 1 Noiembrie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : agricultori, proteste, targ
 

Agricultorii au protestat la un important targ de profil din Capitala. In timp ce peste 400 de expozanti din 22 de tari s-au adunat la Bucuresti pentru a-i învãta pe fermierii români cum se face agriculturã, acestia au protestat, nemultumiti de nivelul subventiilor.

AMBIANTA taie panglica Ciolos si Constantin


AMBIANTA bannere cu protestele agricultorilor

ADRIAN MOCANU, fermier: "Ni s-au promis niste sume si ca de fiecarã datã, cã tot nu ne învãtãm minte ni se dau tot timpul mai putine sume."

Fermierii spun cã existã o mare diferentã între subventiile de la noi si cele din Occident, iar guvernantii nu înteleg prioritatea acestui sector.

DANIEL CONSTANTIN, ministrul Agriculturii: "Anul acesta dintr-un milion, 72 de mii de beneficiari o parte din ei primesc 176 de euro pe hectar fatã de 130 anul trecut, iar 500 de mii de fermieri primesc 154 de euro la hectar fatã de 130 anul trecut." (...)

VOX: "E suficient? -Deocamdatã suntem multumiti cu ce avem. Cât ar trebui? -Mãcar sã luãm jumãtate din ce iau nemtii, olandezii. (...) Cu cât suntem în urma lor? (...) Cred cã 20 de ani, spun prea putin."

Nemtii au venit cu tehnologie de ultima generatie. 


VOX: "Cabinã de lux performantã (...) cu aer conditionat, geamurile sunt ionizate care te protejeazã de razele de soare. (...) Pleacã undeva de la 87 de mii de euro si ajunge la 110 de mii de euro în functie de pretentiile fiecãrui client."

În România, peste 1,2 milioane de fermieri cultivã suprafete de sub 5 hectare, fara a folosi îngrãsãminte, seminte certificate sau vreun sistem de irigatii, din lipsa de fonduri.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Nou protest al polițiștilor ( 15 Iunie 2021 )

  Un nou protest al polițiștilor! Zeci de sindicaliști nemulțumiți au protestat în fața Palatul Cotroceni. Principalele lor revendicări se referă la grila de salarizare, modernizarea logisticii și dotarea cu echipamente tehnice de intervenție, precum și la ocuparea prin concurs a funcțiilor de conducere.

 • Protestele de aseară, marcate de violențe și soldate cu amenzi și participanți reținuți ( 30 Martie 2021 )

  Sancțiuni după protestele de aseară, iar măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului rămân în vigoare! În conferința de presă susținută în această dimineață, prefectul Capitalei, Alin Stoica și șefii...

 • Ziua Poliției Române, marcată prin proteste ale sindicaliștilor din M.A.I. ( 25 Martie 2021 )

  Sindicatele polițiștilor și personalului contractual din cadrul Ministerului Afacerilor Interne au sărbătorit Ziua Poliției Române... în stradă! Sindicaliștii au protestat în Piața Romană, la Universitate, în Piața Victoriei...

 • Reprezentanții partidului AUR au ieșit în stradă ( 31 Ianuarie 2021 )

  Reprezentanții Partidul AUR au organizat un protest în fața Ministerului Sănătății, în urma incendiului de la Institutul „Matei Balș”! Aceștia sunt extrem de nemulțumiți de sistemul de sănătate.

 • Ambulanțierii au protestat pentru că nu primesc stimulent de risc ( 10 Iunie 2020 )

  Proteste ale angajaților de la Ambulanță în mai multe orașe din România! Timp de două ore, în intervalul 10.00 – 12.00, angajații serviciilor de ambulanță au protestat pentru că, deși lucrează la acest serviciu de intervenție și se află în linia întâi în lupta împotriva COVID-19, legislația nu prevede ca ei să primească stimulent de risc. 

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2