Date companie
 
 
 
 

Agricultorii vor să aduca meteorologii de la A.N.M. în fața instanței

RSS Știri
 
 
Data publicării : 1 August 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : agricultori, plangere, meteorologi, prognoza, penala, seceta
 

Acțiune radicală a agricultorilor! Aceștia vor să facă plângere penală împotriva Administrației Naționale de Meteorologie pe motiv că prognozele emise au dezinformat.

LAURENȚIU BACIU, președinte, Liga Producătorilor Agricoli din România "Le reproșăm faptul că în luna martie au emis acele buletine sau informări despre ce se va întâmpla în următoarele 3 luni de zile, unde luna aprilie și luna mai o dădea cu un excedent de precipitații, lucru care nu s-a întâmplat, precipitațiile au fost zero. Dacă noi știam situația reală, știam să ne adaptăm unele culturi, să ne facem un business care să poată rezista."

Reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie susțin, însă, că au realizat prognozele în mod corect și le-au trimis la timp.

ELENA MATEESCU, director executiv, A.N.M. "A.N.M., conform procedurilor, zi de zi a actualizat rezerva de apă în sol. Nu în ultimul rând, prognozele meteorologice sezoniere și cele emise pentru un interval de 2 săptămâni pentru fiecare regiune de interes agricol."

România se confruntă cu una dintre cele mai mari secete din ultimii ani. Agricultorii au cerut autorităților sprijin pentru obținerea unui ajutor de stat menit să compenseze pierderile provocate de secetă.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2