Date companie
 
 
 
 

Agricultura, afectată de oscilațiile de temperatură

RSS Știri
 
 
Data publicării : 27 Martie 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : agricultori, vreme, temperaturi, pierderi, fructe, culturi, cartof
 

Culturile de legume și fructe, compromise de capriciile vremii! Temperaturile ridicate care au alternat cu înghețul au afectat grav anumite culturi. Potrivit specialiștilor, sunt puține șanse ca anul acesta să mâncăm caise sau cartofi românești. Producătorii din Bărăgan se tem că terenurile nu vor mai avea rod pentru că atunci când au însămânțat a fost cald și spun că pierderile ar fi enorme.

AMBIANȚĂ "- Ia uitați! - Adunați vreo caisă din ei? - Eu zic că nu. Toate sunt compromise. Uitați! Uitați! Toate sunt compromise!"

AMBIANȚĂ "Sunt afectate toate, nu că... Uitați cum cad, de la frig, de la brumă. Nu se știe dacă se face vreun fruct anul ăsta. Slabe speranțe să fie fructe!"
 
Din cauza înghețului care a urmat după vreme caldă, florile caișilor din Ialomița au căzut, iar rodul a fost compromis. De asemenea, au fost afectați piersicii și corcodușii.

VOX "A afectat și caisul și piersicul și tot ce înflorește primul. Corcodușul, care e foarte rezistent, și pe el l-a atins. Deci, fructe... mergem la import!"

VOX "- Sunt terminați de tot, nu mai. - Adică? - Producție zero la caiși."

În Dâmbovița, înșelați de vremea deosebit de caldă, agricultorii au pus cartofii cu o lună mai devreme. Acum, oamenii se tem că temperaturile scăzute care au urmat au afectat tot ce s-a pus în pământ. Producătorii spun că singura condiție pentru ca treaba să meargă bine, este ca noapțile să nu fie reci.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Temperaturi ridicate și disconfort termic accentuat ( 29 Iulie 2020 )

  Căldură mare, în jumătate din țară! Până joi seară, Bucureștiul și 21 de județe se află sub avertizare meteo de tip cod galben de caniculă și disconfort termic accentuat, anunță meteorologii. În cea mai mare...

 • Cod galben de vreme instabilă ( 11 Iulie 2020 )

  Avertizare meteorologică de tip cod galben de vreme instabilă, valabilă, duminică, în 28 de județe. Ploile torențiale, însoțite de descărcări electrice, vijeliile și grindina se vor manifesta, între orele 6.00 și 18.00, în...

 • În iulie, temperaturi caniculare și disconfort termic ( 29 Iunie 2020 )

  Val de căldură în iulie, avertizează meteorologii! Mercurul din termometre se va apropia de 40 de grade Celsius, iar disconfortul termic va fi ridicat, mai ales în zonele de câmpie.

 • Cod galben de ploi în toată țara, până sâmbătă, la ora 10.00 ( 11 Iunie 2020 )

  Ploile persistă! Meteorologii au emis un cod galben de precipitații pentru toată țara, valabil de astăzi până sâmbătă dimineață la ora 10:00. Astfel, ne putem aștepta la instabilitate atmosferică temporar accentuată, descărcări electrice, averse cu caracter torențial, grindină și vijelii. 

 • Începutul verii va aduce precipitații în sud-est ( 24 Mai 2020 )

  Sfârșit de lună cu temperaturi scăzute! Administrația Națională de Meteorologie a anunțat cum vor fi temperaturile în perioada 25 mai - 22 iunie. Potrivit meteorologilor, săptămâna viitoare ne așteaptă o vreme răcoroasă și va ploua în est, sud-est și zona centrală.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2