Date companie
 
 
 
 

Ajutoare pentru familiile nevoiașe, care își încălzesc locuințele cu energie electrică

RSS Știri
 
 
Data publicării : 30 Iulie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : incalzire, locuinte, familii, romani, energie, electrica, ajutor, nevoiase
 

Vești bune, pentru familiile nevoiașe! Românii care folosesc energie electricã pentru încãlzirea locuinței pe timp de iarnã ar putea intra pe lista celor ce primesc ajutoare de căldură, darnumai dacă îndeplinesc condițiile legale în ceea ce privește venitul minim garantat. Subvențiile sunt cuprinse între 48 și 240 de lei pe lunã, în funcție de venitul familiei. Unul dintre beneficiarii ajutorului de încălzire din iarnă are o pensie pe caz de boalã de 220 de lei pe lunã.

COSTICÃ POPA, beneficiar al ajutorului pentru încălzire "- Cât vă acoperea acest ajutor din valoarea facturii la căldură? - Jumatate! Acuma, după pensia asta, era jumătate. - Și a contat acest sprijin? - Bineînțeles că a contat!"

Pentru pensionar, ajutorul de cãldurã primit de la stat a fost mană cerească! El speră că va beneficia de acest sprijin și în sezonul rece care urmează, mai cu seamă că nu și-a găst nicio sursă de venit suplimentar, față de pensia de boală.

COSTICÃ POPA, beneficiar al ajutorului pentru încălzire "- Anul acesta o să mai depuneți pentru subvenție? - Da, bineințeles că o să mai depun, dacă rămân tot așa, dacă nu-mi găsesc de muncă."

DANIELA POZINAREA, director, Serviciul Public de Asistență Socială "Există, întradevăr, un proiect legislativ, conform căruia, ajutoarele de căldură vor fi raportate la un indice social de referință si nu la veniturile realizate de catre populatie, dar in esenta valoarea acestor ajutoare va rămâne aceeași ca si anul trecut."

Conform datelor recensãmântului realizat în anul 2011, doar 44% dintre locuințe au instalații de termoficare sau centralã termicã proprie. Restul locuințelor utilizează, dupã caz, gazele naturale, combustibilii solizi sau lichefiați, precum și energia electricã.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2