Date companie
 
 
 
 

Ajutor danez, pentru România

RSS Știri
 
 
Data publicării : 16 Octombrie 2021
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Arafat ajutoare Danemarca
 

Danemarca a trimis în România, 15 ventilatoare mobile și 8 concentratoare de oxigen, pentru tratarea bolnavilor de COVID-19. Aparatura obținută prin Mecanismul European de Protecție Civilă a ajuns, sâmbătă, la Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției de la Ciolpani. La eveniment a fost prezent și ambasadorul Regatului Danemarcei în România, Soren Jensen, dar și oficiali români.

RAED ARAFAT, șef DSU ”Sprijinul care a venit din partea Danemarcei este exact pe componentele de care avem nevoie. Concentratoarele ne cresc numărul paturilor cu oxigen, este clar. Deci noi, cu siguranță, până în seara asta o să se știe unde pleacă donația respectivă, deci nu va sta în depozite. Ventilatoarele de transport vor veni în sprijinul nostru pentru transport, dar ele pot fi folosite, temporar, și în Unitățile de Primiri Urgențe.”

Cu această ocazie, șeful DSU a lansat un atac virulent la adresa anti-vacciniștilor.

RAED ARAFAT, șef DSU ”Cu tot dreptul la libera exprimare, aș tăia microfonul la toți care vin și dezinformează și spun oamenilor să nu se vaccineze, pur și simplu. Și i-aș lăsa pe oamenii care se pricep la acest domeniu să explice de ce trebuie să se vaccineze. Am trecut printr-o perioadă grea, printr-o perioadă plină de dezinformări, de toate posibilitățile prin care să convingem oamenii să nu respecte, să nu aibă încredere în ce spun autoritățile. Cred că suntem în momentul în care trebuie să facem invers acum.”

Raed Arafat a mai spus că transferul bolnavilor de COVID-19 la spitale din Ungaria continuă. Sâmbătă, un bolnav aflat la Terapie Intensivă, la Oradea, a fost transportat la spitalul din Debrecen. Până acum, 21 de pacienți au ajuns în unitățile sanitare din țara vecină.


Ajutor danez, pentru România

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2