Date companie
 
 
 
 

Ajutor de la guvern, pentru familiile minerilor decedati in explozie

RSS Știri
 
 
Data publicării : 6 Februarie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ajutoare, morti, mineri, familii, botis, ministrul, ariton, uricani
 

Vestea mortii celor 5 mineri a cazut ca un trasnet pentru familiile acestora. In urma lor raman sotii si mame indurerate, dar si copii, care nu isi vor cunoaste tatal. Sapte ore au stat rudele minerilor cu sufletul la gura pana cand au primit oficial vestea ca explozia i-a doborat pe ortaci.

AMBIANTÃ (femeie care plânge) "Nu se poate asa ceva, ce-i spun eu fetitei mele?"

DÃNUT BUHÃESCU, primar Uricani "Sotia lui Nãdrag Ion, de exemplu, este însãrcinatã în a doua lunã, au copii mici, a murit si nasul lui, Borc Neculai. Din pãcate si el e foarte tânãr, cãsãtorit anul trecut."

In ajutorul familiilor indurerate au venit si ministrii Muncii si Economiei, care s-au deplasat de urgenta la fata locului. Ministrul Muncii, Ioan Botis, a declarat cã existã un buget pentru cei aflati în astfel de situatii de urgentã, cum este cea a familiilor din Uricani.

ION ARITON, ministrul Economiei "Atât Guvernul, cât si compania îsi va respecta toate obligatiile din contract, iar noi la nivel de Guvern, miercuri vom promova o OUG ca sã suplimentãm ajutoarele. "

IOAN BOTIS, ministrul Muncii "În bugetul ministerului, avem un buget pentru cei aflati în situatii de urgentã. Ca ministru al muncii mã preocupã lucurile de muncã. Am si motive sentimentale si am oferit sprijinul meu ca astfel de locuri de muncã sã fie viabile. Sunt specialisti care fac evaluãri, dar zona trebuie dezvoltatã si cu alte tipuri de activitãti."

Familiile celor decedați vor primi locuri de muncă la Compania Națională a Huilei, ca urmare a prevederilor din contractul colectiv de muncă. Ministrul Muncii, Ioan Botiș, a declarat, duminică, la Petroșani, că salvatorii care i-au recuperat pe cei cinci mineri morți vor fi recompensati.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2