Date companie
 
 
 
 

Aleea Celebrităților a fost inaugurată la Sibiu. Regizorul Silviu Purcărete și omul de teatru George Banu, printre personalitățile cu "stea"

RSS Știri
 
 
Data publicării : 17 Iunie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : festival, teatru
 

Nume sonore din lumea teatrului, dansului și a artelor spectacolului au primit câte o stea pe Sibiu- Walk of Fame. Printre aceștia se numără regizorul Silviu Purcărete, care a fost primul de altfel dintre oamenii de cultură care a fost onorat pe Walk of Fame din Sibiu.

AMBIANȚĂ inaugurare: "Silviu Purcarete primeste o stea pe aleea celebrităților pentru marile creatii ...

SILVIU PURCARETE, regizor de film: "Este un loc foarte plăcut (...) Tot timpul am văzut că se plimbă cateii și asta este un lucru care chiar îmi face plăcere. Aceste plăci vor fi frumos colorate și patinate în timp și vor intra în natura. E chiar foarte onorant. Pipi de catel. Chiar e onorant."

O stea a primit si criticul de teatru, George Banu.

GEORGE BANU, critic de teatru: "E o onoare. Mă bucur că primesc aceasta onoare la Sibiu, care ma leagă și de tineretea mea și de descoperirea lui Dostoievski. Aici am citit prima oara în viata Dostoievski, chiar pe aleea aceasta."

Alte patru nume de marcă ale culturii au mai primit câte o stea la Sibiu. Printre ei, regizorii Ariane Mnouchkine, Eugenio Barba si Declan Donnellan.

EUGENIO BARBA, regizor de film: "Vin la Festivalul de la Sibiu de 10 ani și a fost, pentru mine, o mare surpriză să descopăr ce mare era, cum era organizat, cantitatea și varietatea spectacolelor."

Sibiu Walk of Fame este inspirata dupa aleea cu nume similar de la Hollywood. Autoritățile se așteapta ca noua Alee a Celebrităților să devină un punct de atracție turistică.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Actorul Nae Alexandru, invitat la Național FM ( 27 Februarie 2020 )

  Nae Alexandru, cu o carieră de 13 ani la Teatrul de Revistă ”Constantin Tănase” a împărtășit din experințele lui ascultătorilor Național FM. Acesta a venit si cu sfaturi ultile pentru tinerii actori, aflați la început de drum.

 • Snap, la cel mai mare festival de muzică retro din Europa, DISKOTEKA ( 15 Februarie 2020 )

  Snap, una dintre cele mai iubite trupe ale anilor ’80-’90, se pregătește să facă senzație la cea de-a doua ediție Diskoteka Festival, care va avea loc în perioada 1-3 mai, la Timișoara! 

 • Farmecul scenei: A început Festivalul de Teatru Școlar în limba spaniolă ( 14 Februarie 2020 )

  A început cea de-a XVI-a ediție a Festivalului Național de Teatru Școlar în limba spaniolă. Competiția, la care participă elevi ai secțiilor bilingve româno-spaniolă din toată țara, se desfășoară la Palatul Național al Copiilor din Capitală. Elevii au pregătit piese de teatru captivante și spectacole pe cinste pentru public.

 • Premiera spectacolului ”D'ale carnavalului”, la Teatrul Masca ( 8 Noiembrie 2019 )

  ”D`ale carnavalului”, în premieră la Teatrul Masca! Aseara a avut loc marea premieră a mult așteptatului spectacol regziat de Mihai Mălaimare. Carnavalul care este inspirat după operele lui Ion Luca Caragiale...

 • Musicalul "Parcul de Distracții", un real succes ( 28 Octombrie 2019 )

  Musical de excepție, pentru cei mici! "Parcul de distracții" este un spectacol 100% românesc, interpretat de micuții actori ai Teatrului Muzical de Copii București. Cei mici nu au fost, însă singuri pe scenă, ci au avut parte de compania unor actori consacrați precum Anca Țurcașiu, Daniel Burcea sau Maria Baciu, și de cea a artiștilor Orchestrei Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” din București.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2