Date companie
 
 
 
 

Alegerea președintelui C.S.M., amânată

RSS Știri
 
 
Data publicării : 10 Decembrie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : presedinte, alegeri, toader, csm, iohannis, tant, savonea
 

Alegerea unui nou președinte al Consiliului Superior al Magistraturii a fost amânată pentru săptămâna viitoare. Și asta după ce, în ședința de astăzi, judecătorul Nicoleta Țînț, care candidează pentru această funcție, nu a reușit să adune numărul necesar de voturi. Magistrații au supus la vot de două ori candidatura Nicoletei Țînț, dar de fiecare dată s-au înregistrat 9 voturi ”pentru” și 9 voturi ”împotrivă”. În schimb, CSM are un nou vicepreședinte. Procurorul Tatiana Toader a fost aleasă, astăzi, în această funcție, de către plenul Consiliului. Ședința Consiliului Superior al Magistraturii a fost prezidată de președintele Klaus Iohannis.

KLAUS IOHANNIS, președintele României „Chiar dacă asaltul asupra justiției a fost oprit temporar, răul făcut trebuie reparat cât mai curând. Acest proces propune evident și concursul real al CSM.”

Președintele a criticat tensiunile și lipsa de predictibilitate din CSM, condus în ultimul an de către Lia Savonea.

KLAUS IOHANNIS, președintele României "Cred că nu surprind pe nimeni dacă spun că, în acest an, care a trecut, atât în percepția publică, cât și în interiorul corpului profesional, unele dintre deciziile luate de CSM, în plen sau în secții, au părut contradictorii, iar altele au fost puternic contestate chiar de membrii CSM. Activitatea Consiliului are de cele mai multe ori o importantă componentă tehnică. Modul de funcționare a Consiliului a ridicat uneori semne de îngrijorare, de la modul de exprimare a punctelor de vedere, la disfuncționalități de organizare a ședințelor și până la lipsa de predictibilitate a stabilirii acestora, cu consecințe directe asupra calității dezbaterilor și justeței soluțiilor adoptate."

Klaus Iohannis a făcut apel către Consiliu să susțină implementarea recomandărilor Comisiei de la Veneția, MCV și GRECO, subliniind că recomandările instituțiilor europene nu sunt facultative. Ședința nu a fost lipsită de evenimente. După ce Președintele și-a încheiat discursul în plen, judecătoarea Gabriela Baltag a intervenit și i-a cerut să vegheze ca politicienii să nu mai folosească tema justiției în campanii electorale și să se asigure că protocoalele secrete nu vor mai interveni în sistemul judiciar. Totodată, președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Lia Savonea, a spus, la bilanțul finalului de mandat, că hotărârile luate de CSM în perioada în care s-a aflat în conducere nu sunt perfecte, dar „sunt substanțiale și perfectibile”.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Înainte de valul patru ( 4 August 2021 )

  Klaus Iohannis susține că nu acceptă discriminări în privința românilor nevaccinați! Șeful statului a declarat, în cadrul unei vizite efectuate în Parcul Natural Comana, că pandemia nu poate fi învinsă prin discriminare, ci prin vaccinare.

 • Alegeri locale parțiale, în 23 de județe ( 27 Iunie 2021 )

  Alegeri locale parțiale, în 23 de județe! Cetățenii cu drept de vot din 6 orașe și din 30 de comune au fost chemați la urne, pentru a-și alege primarii ori consilierii locali. Cele șase orașe în care...

 • Premierul Florin Cîțu și-a anunțat candidatura pentru conducerea PNL ( 30 Mai 2021 )

  Premierul Florin Cîțu și-a anunțat astăzi candidatura la șefia PNL. El consideră că partidul, pe care l-a susținut dintotdeauna și în care are mare încredere, are nevoie de o conducere care să vină cu noi idei de guvernare.

 • Președintele Klaus Iohannis, în vizită la centrul de vaccinare de la Romexpo ( 19 Ianuarie 2021 )

  Până la 4.000 de persoane pot fi imunizate, zilnic, la centrul de vaccinare de la Romexpo din București. Este remarca președintelui Klaus Iohannis, care a vizitat, astăzi, acest centru de vaccinare.

 • Întrunirea noului parlament, în cel mult 20 de zile ( 7 Decembrie 2020 )

  Parlamentul nou-ales se întrunește după comunicarea rezultatelor finale ale alegerilor la convocarea președintelui României, în cel mult 20 de zile de la alegeri, potrivit Constituției României. Camera Deputaților...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2