Date companie
 
 
 
 

”Alerg pentru o cauză”, la a VII-a ediție

RSS Știri
 
 
Data publicării : 27 Noiembrie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : elevi, Beius, burse, donatii, cauza, alerg, sime, maratonisti
 

A VII-a ediție, a evenimentului „Alerg pentru o cauză”, s-a încheiat! Startul participanților a fost dat sâmbătă, la ora 9, în Parcul Botanic din Timișoara. Sportivii au ajuns la finish duminică, în fața Colegiului Național „Samuil Vulcan” din Beiuș. Pe ultimii cinci kilometri s-au alăturat maratoniștilor și numeroși localnici. La finish, sportivul din Beiuș, Remus Sime, a fost întâmpinat cu urale de localnici. Inițiatorul proiectului „Alerg pentru o cauză”, Remus Sime speră să colecteze sume consistente în urma ediției din acest an, care vor fi direcționate către susținerea financiară a elevilor cu rezultate bune la învățătură.

REMUS SIME, inițiatorul proiectului ”Alerg pentru o cauză” ”Traseul a fost Timișoara-Lipova-Beiuș. Au fost 100 de alergători la această ediție. Pana acum sunt strânși 14.000 de lei, cine mai dorește să doneze , sunt bineveniți. La anul vrem sa căutam mai mulți donatori.”

ADRIAN CIORNA, președintele Asociației ”Bunul Samaritean” ”Ne-am propus să adunăm 20 de burse, suma totală este de 27.000 RON. Ne dorim să acoperim nevoia din Colegiul Național Vulcan, dar vom merge și spre celelalte licee.”

Printre localnicii care l-au întâmpinat cu urale pe Remus Sime, la Beiuș, se afla și mama sa, Mihaela Ilieș, directoarea colegiului din localitate.

MIHAELA ILIEȘ, director, Colegiului Național „Samuil Vulcan” ”Este o onoare pentru noi ca un fost absolvent al liceului aleargă kilometrii pentru a aduna sume de bani în vederea acordării de burse. Bursa se acordă elevilor pentru medii deosebite la învățătură dar au o situație materială mai precară.”

LAUREANȚIU MĂDĂLIN ARDELEAN, fost bursier ”Este a doua oară când particip la acest act caritabil și mă bucur că mă aflu aici. Sunt bursier în doi ani consecutiv. Când am luat bursa am fost motivat să continui sa îmi dezvolt abilitățile de învătare si performanță. Acum am venit să alerg, să ajut alți elevi sa fie motivați și să creadă în visurile pe care le au.”

La fel ca anul trecut, Asociația „Bunul Samaritean” a acordat diplome de merit alegătorilor voluntari și celor implicați în colectarea de fonduri.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Schimbările din Educație irită sindicatele ( 13 Februarie 2019 )

  Controverse între Ministerul Educației și sindicatele din domeniu! Un proiect de ordin de ministru, care prevede scoaterea orelor de Educație fizică de la clasa pregătitoare, clasa I și a II-a și înlocuirea lor cu ore de „Joc și mișcare” și „Muzică și mișcare”...

 • Începe școala, în plin sezon de gripă ( 10 Februarie 2019 )

  Elevii de gimnaziu și preșcolarii se întorc, mâine, în școli și grădinițe. Prima operațiune, în dimineața începerii cursurilor, va fi triajul epidemiologic, pentru depistarea copiilor cu seme de îmbolnăvire de gripă.
   

 • Proiect de înzestrare cu table digitale pentru sălile de clasă și tablete pentru elevi ( 5 Februarie 2019 )

  De la cretă și stilou, elevii români vor trece la tablă inteligentă și tabletă. Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, are în plan ca, de anul viitor, toate clasele de gimnaziu și liceu din România să fie dotate cu tablă inteligentă, iar fiecare elev...

 • Vacanța ”ARTfel”, la Muzeul Național de Artă al României ( 31 Ianuarie 2019 )

  Vacanță artistică pentru elevii de școală primară și gimnaziu din București! Copiii își pot pune în valoare latura creativă în cadrul unui proiect educațional lansat de Muzeului Național de Artă al României.

 • Se redeschid școlile, începe triajul epidemiologic ( 27 Ianuarie 2019 )

  Elevii, din nou la școală, luni! Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a anunțat că, începând de mâine, elevii revin la cursuri, cu precizarea că vor fi supuși unui triaj foarte sever, în scopul verificării stării de sănătate.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Vineri, 15 Feb. 2019

1 EUR = 4.7383 RON
-0.0068
1 USD = 4.2016 RON
-0.0084
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2