Date companie
 
 
 
 

Alergare montană, la Stâna de Vale

RSS Știri
 
 
Data publicării : 8 Iulie 2024
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Alergare Stana de Vale
 

Eveniment sportiv de anvergură, în stațiunea Stâna de Vale din județul Bihor! Duminică, s-a desfășurat Campionatul Național Master de Alergare Montană, o premieră pentru Bihor, în ceea ce privește o astfel de competiție. Evenimentul sportiv, organizat de Federația Română de Atletism, prin Comisia Atleților Master, Asociația Club Atletic Beiuș și Asociația Progress Oradea, este un concurs de anduranță pe distanța de 33 de kilometri, destinat atleților cu vârste peste 35 de ani, care include mai multe probe.

MARCEL LAZA, președintele Asociației Club Atletic Beiuș ”E primul Campionat Național ținut în județul Bihor, la Stâna de Vale. Ne bucurăm și suntem onorați că am avut ocazia să îl ținem noi aici.”

KARMEN CHIMEREL, președinte, Asociației Progress Oradea ”Mie, Stâna de Vale îmi place și am mai spus-o de multe ori că mi-ar plăcea să se facă un centru sportiv aici, pentru că este extraordinar.”

Au fost programate două curse, una scurtă, pe o distanță de 11,5 kilometri, cu o diferență de nivel de 500 de metri, și o cursă lungă, de 33 de kilometri, cu o diferență de nivel de 1.500 de metri. Circa 90 de sportivi, printre care se numără atleți de talie internațională, au luat startul, duminică-dimineață, din fața hotelului Iadolina din Stâna de Vale. Traseele stabilite pe drumuri forestiere și poteci turistice au fost marcate corespunzător de organizatori, oferindu-le alergătorilor oportunitatea de a-și testa limitele și de a se bucura de frumusețea peisajului montan din zonă. Pe trasee au fost amplasate cinci puncte de hidratare, unde sportivii s-au putut alimenta, printre altele, cu apă, energizante și dulciuri. Cursa de anduranță s-a încheiat tot în fața hotelului Iadolina.

VOX ”O cursă foarte frumoasă, dar și foarte grea, în care îți pune la încercare toate abilitățile de alergător, coborâri tehnice, urcări tehnice, orientare, peisaje superbe, foarte bine organizată.”

VOX ”A fost bine, apă multă a fost pre traseu, ne-am răcorit și i-am dat talpă.”

La final, efortul celor mai buni alergători montani a fost răsplătit cu premii. Stațiunea Stâna de Vale rămâne un reper al turismului bihorean, atât din punct de vedere al calității și diversității serviciilor oferite, cât și din cel al cadrului natural. Amplasată la o altitudine de circa 1.100 de metri, în Masivul Vlădeasa, este destinația favorită a tuturor celor care, indiferent de anotimp, doresc câteva zile de relaxare, departe de zgomotul și aglomerația orașului. De asemenea este locul ideal pentru practicarea sporturilor în aer liber, atât iarna, cât și vara.


Alergare montană, la Stâna de Vale

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2