Date companie
 
 
 
 

Alertă de fenomene meteo extreme

RSS Știri
 
 
Data publicării : 20 Septembrie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ploi, bucuresti, cod, portocaliu, torentiale, urgie
 

Fenomene meteo extreme, în aproape toată țara! Este cod portocaliu de ploi torențiale și instabilitate atmosferică în Dâmbovița, Prahova, Buzău, Vrancea și Bacău, până mâine dimineață, la ora 10.00. În aceste județe, cantitățile de apă vor atinge și depăși 70 de litri pe metru pătrat, iar vântul va bate cu până la 55-60 de kilometri la oră. Restul țării se află sub cod galben de furtuni cu averse torențiale, căderi de grindină și descărcări electrice, până mâine, la ora 21.00. Singurele care nu intră sub averttizarea meteorologilor sunt județele Tulcea și Constanța, Zonele cele mai afectate vor fi nordul și vestul țării. Temporar, vântul va avea intensificări cu viteze care la rafală vor atinge 55-60 km/h, iar în timpul ploilor vor fi rafale de peste 65-70 km/h și vijelii. Este alertă de ploi abundente și vijelii și în Capitală.

ALEXANDRU VLĂDESCU, reporter "În București, intervalul critic va fi între orele 20:00 și 3:00, când vântul poate lua aspect de vijelie, cu viteze între 55 și 65 de kilometri pe oră. Precipitațiile vor fi de 25 de litri pe metru pătrat, și chiar de 35 de litri pe mp în unele cartiere."

În acest context, primarul general, Gabriela Firea,i-a rugat pe bucureșteni să rămână acasă în această seară, dacă nu au drumuri urgente.

GABRIELA FIREA, primarul general al Capitalei "În acest moment, aș dori să adresez o rugăminte bucureștenilor, dacă în această seară nu au drumuri foarte urgente, strict necesare. Este bine să rămână în case, pentru că, după ora 20.00, vor începe aceste fenomene meteo extreme. Vântul va avea aspect de vijelie și este bine să ne protejăm, chiar dacă instituțiile statului iau toate măsurile necesare în aceste situații."

În întreaga țară, au fost mobilizați peste 4.000 de pompieri cu o mie de mijloace tehnice, gata să intervină, la nevoie. Pompierii recomandă cetățenilor ca pe timpul căderilor de grindină sau a descărcărilor electrice, să se adăpostească în locuințe sau alte spații care le asigură protecția și să deconecteze aparatura casnică. De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Plângere penală împotriva D.S.P. București ( 26 Mai 2020 )

  Tensiuni între Primăria Capitalei și Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București, din cauza situației de la Centrul Rezidențial de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Dependente - Berceni. Direcția Generală...

 • Testare în masă pentru depistarea coronavirusului, pe Arena Națională ( 25 Mai 2020 )

  Testarea în masă pentru anticorpii la Sars- Cov 2, începe de astăzi, pe Arena Națională din București! Potrivit primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, la acțiune pot participa 10.500 de bucureșteni, din toate sectoarele...

 • Începutul verii va aduce precipitații în sud-est ( 24 Mai 2020 )

  Sfârșit de lună cu temperaturi scăzute! Administrația Națională de Meteorologie a anunțat cum vor fi temperaturile în perioada 25 mai - 22 iunie. Potrivit meteorologilor, săptămâna viitoare ne așteaptă o vreme răcoroasă și va ploua în est, sud-est și zona centrală.

 • Bucureștenii, la promenadă ( 23 Mai 2020 )

  Mai multe zone de promenadă sunt deschise în centrul Capitalei în zilele de weekend! Primăria Municipiului București a luat această decizie împreună cu Brigada Rutieră după instituirea starii de alertă. Bucureștenii au ieșit astăzi la plimbare, dar părerile sunt împărțite în privința inițiativei municipalității. Pentru unii, este o idee foarte bună.

 • Pregătiri pentru redeschiderea parcurilor și grădinilor publice, în București ( 13 Mai 2020 )

  Parcurile, grădinile publice și cele zoologice din București se redeschid, vineri, odată cu încetarea stării de urgență. Decizia a fost luată de Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență, iar anunțul a fost făcut...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2