Date companie
 
 
 
 

Alimentele din Japonia sunt verificate

RSS Știri
 
 
Data publicării : 18 Martie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : control, alimente, cutremur, seism, contaminare, ansvsa, teste, Japonia
 

Alimentele provenite din Japonia sunt sub lupa Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor. Orice produs provenit din Tara Soarelui Rasare este atent verificat în laborator pentru a se vedea dacă sunt sau nu contaminate radioactiv. Chiar dacă importurile de alimente din Japonia sunt mici, autoritățile române sunt în alertă.

AMBIANȚĂ: "Probele se omogenizează și se începe să mixeze. Se omogenizează și se introduce într-o geometrie fixă masa determinată exact."

Astfel de teste prin care se verifică radioactivitatea alimentelor se fac de la accidentul Cernobîl încoace.

VOX laborant: "Eventuala cotaminare radioactivă sau conținutul radioactiv produce un fenomen fizic într-un detector cu cristal de germaniu hiper pur, efect care este vizibil la temperatura azotului răcit, deci el e răcit în azot lichid, și care este interpretabil prin intermediul unui analizor multicanal. Proba este introdusă într-un castel de plumb care protejează sonda detector, direct pe sonda detector e lansat procesul de achizție al spectrului gama."

De la începutul anului, au fost verificate în laborator peste 400 probe pentru controlul radioactivității.

VOX laborant: "Nu am intesificat controalele cu ocazia evenimentelor din Japonia, aceste controale se fac în mod constant. Se introduce masa, care a fost de și apare un rezultat care este automat. Nu putem să spunem ca este o radioactivitate semnificativă."

Toate importurile de alimente din Japonia trebuie verificate înainte ca ele să ajungă pe masa oricăruia dintre noi.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2