Date companie
 
 
 
 

Alina Bica, prezentată instanței cu propunere de arestare preventivă

RSS Știri
 
 
Data publicării : 21 Noiembrie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : basescu, prejudiciu, DNA, anghel, arestare, csm, preventiva, kovesi, despagubire, bica, stelian
 

Secția de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviințat, vineri, arestarea preventivă a procurorului-șef al DIICOT, Alina Bica. Potrivit D.N.A., Bica este cercetată pentru o despăgubire ilegală efectuată de Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorității Naționale de Restituire a Proprietăților, comisie din care a făcut parte și ea, pe vremea când era secretar de stat în Ministerul Justiției. În același dosar, au mai fost reținute două persoane care au făcut parte din comisie: Lăcrămioara Alexandru și Dragoș Bogdan. Pe 15 octombrie 2014, DNA s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea unor infracțiuni de corupție, în legătură cu reconstituirea unui drept de proprietate asupra unui teren agricol, în suprafață de aproximativ 13 hectare, situat în zona Plumbuita, din sectorul 2 al Bucureștiului. Potrivit anchetatorilor, terenul ar fi fost supraevaluat, de la circa 114.000.000 de lei, la peste 377.000.000 de lei, beneficiarul fiind omul de afaceri Gheorghe Stelian. A fost produs, astfel, un prejudiciu în valoare de peste 263.000.000 de lei, echivalentul a peste 62.500.000 de euro. Potrivit procurorilor anticorupție, Stelian ar fi împărțit banii cu alți trei oameni de afaceri. Șefa D.N.A., Laura Codruța Kovesi, a declarat, vineri, că cercetările din acest dosar au fost extinse și asupra altor persoane.

LAURA CODRUȚA KOVESI, procuror șef, D.N.A. "S-au extins cercetările pentru alte trei fapte de corpție și pentru alte pers. Nu pot face publice numele, pentru că persoanele nu au luat la cunoștință despre aceste infracțiuni. Pot doar să vă zic că sunt atât fapte noi, cât și persoane noi."

Tot în acest dosar, deputatul UDMR Marko Attila este urmărit penal pentru abuz în serviciu, expertul evaluator Emil Nuțiu, acuzat de aceeași infracțiune, a fost reținut, iar omul de afaceri Gheorghe Stelian este cercetat sub control judiciar. În urma declanșării scandalului de corupție din sistemul judiciar, președintele Traian Băsescu a reafirmat faptul că justiția trebuie să-și urmeze cursul.

TRAIAN BĂSESCU, președintele României "- Ce părere aveți despre reținerea șefului DIICOT? - Una singură: nimeni nu e mai presus de lege! - Nici Elena Udrea? - Nimeni! Nici eu!"

Alina Bica s-a aflat în atenția publică, înainte de primul tur al alegerilor prezidențiale, după ce a apărut într-o serie de fotografii alături de Elena Udrea, la Paris. Bica este procuror-șef al D.I.I.C.O.T. din mai 2013, fiind numită la propunerea ministrului interimar al Justiției de la acea vreme, premierul Victor Ponta. În septembrie 2012, numele său a fost vehiculat pentru funcția de procuror general. După ce Alina Bica a fost reținută de procurorii D.N.A., procurorul general al României, Tiberiu Nițu a declarat că interimatul de la D.I.I.C.O.T. va fi asigurat de procurorul șef adjunct, Elena Georgiana Hosu, împreună cu el.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2