Date companie
 
 
 
 

Alunecare de teren însoțită de inundații, în stațiunea Azuga

RSS Știri
 
 
Data publicării : 11 Aprilie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : inundatii, teren, pamant, alunecare, azuga, surpare
 

Alunecare gravă de teren, în stațiunea Azuga, județul Prahova, urmată de inundații! Circa 130 de localnici au fost evacuați de urgență din calea surpărilor care le amenință casele. 

RALUCA FLORENTINA VASILOAE, purtător de cuvânt, I.S.U. Prahova ”40 de femei și minori se află cazați la o pensiune, 90 de bărbați sunt cazați la o sală de sport și li se asigură hrana de către primărie. Acum, zona este inundată, pentru că alunecarea de teren a afectat și albia pârâului Azuga și normal că cele 30 de gospodării au fost inundate. Acum, pompierii acționează împreună cu autoritățile locale pentru a scoate apa și pentru a debloca albia pârâului. Cu mențiunea că alunecarea de teren nu este stabilizată și că, cel mai probabil, va evolua în continuare.”

Zona în care s-a produs alunecarea nu este cunoscută ca fiind una predispusă unor astfel de fenomene. Localnicii spun că pământul se duce la vale din cauză că terenul este foarte înclinat, iar suprparea este favorizată de topirea zăpezii. Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova, este afectată de surpări o suprafață de circa 10.000 metri pătrați, terenul aparținând Casei Regale.Alunecare de teren însoțită de inundații, în stațiunea Azuga

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2