Date companie
 
 
 
 

Alunecări masive de teren, în Glodeni, județul Vâlcea

RSS Știri
 
 
Data publicării : 1 Aprilie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : alunecari, case, valcea, localnici, pamant, evacuari, gospodari, surpari, glodeni
 

Alunecări masive de teren, în Glodeni, județul Vâlcea! Șapte gospodării au fost deja distruse de surpările care amenință și alte case din zonă. Drumul de acces către localitate este, de asemenea, distrus, diferența de nivel fiind de peste o jumătate de metru.

AMBIANȚĂ "Cât am muncit eu aici și ce frumos era și ce conditii erau aici și cum am ajuns casa mea! De ce, de ce, doamne, te-ai supărat așa!?"

Autoritățile locale au dispus evacuarea gospodăriilor amenințate de surpări, dar unii localnici nu se îndură să-și părăsească locuințele. Vasilica Văduva are 85 de ani și trece pentru a treia oară prin coșmarul alunecărilor de teren. Casa i-a fost puternic afectată, însă, deși se poate prăbuși în orice moment, ea nu vrea să plece în altă parte.

VOX "Nu plec eu! Unde să plec eu din munca mea? Pentru ce? Pentru ce să mă duc acum, la vârsta asta? Unde să mă duc?"

Gospodarii care nu vor să-și părăsească locuințele ar putea fi evacuați cu forța, de jandarmi.

VOX "Pericolul este mare, este iminent în orice moment. Deci nu vreau să plec, eu am pornit de la zero aici. Am cumpărat terenul în '80, am început casa, deci, aici e toată munca mea și toată energia și sufletul meu e aici, în locul asta."

Deocamdată, 19 persoane trebuie să-și abandoneze locuințele.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2