Date companie
 
 
 
 

Amânare a termenului de finalizare a primului tunel în regim de autostradã, din România, pe tronsonul Sibiu-Orãștie

RSS Știri
 
 
Data publicării : 19 Martie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : autostrada, santier, sibiu, termen, orastie, tunel, finalizare
 

La finele acestui an vom putea circula prin primul tunel în regim de autostradã, din România, pe tronsonul Sibiu-Orãștie. Cel puțin așa spun constructorii, care au consolidat deja dealul în care va fi sãpat tunelul. Inițial, termenul de finalizare a lucrãrilor a fost anunțat pentru aprilie 2013, dar va fi depãșit din cauza mai multor alunecãri de teren, care au avut loc în urmã cu un an pe șantierul autostrãzii. Șoferii care vor circula pe autostradã dinspre Sibiu, spre Orãștie, vor trece mai întâi peste cel mai lung viaduct din România, dupã care vor intra în primul tunel de acest gen, din țarã. Constructorii au turnat deja zidurile de beton care susțin tunelul.

SORIN SCARLAT, reprezentant executant lucrare "A fost realizatã partea superioarã a tunelului, placa de betonare, urmând ca, în curs de o lunã, o lunã jumãtate sã facem excavația sub aceastã placã, pentru a realiza calea de rulare pentru autoturisme."

Constructorii sunt siguri cã tronsonul de autostradã între Sibiu și Sãliște va putea fi dat în folosințã la sfârșitul acestui an, dar cu o condiție: guvernul să asigure finanțare! Fondurile europene destinate infrastructurii rutiere sunt în continuare suspendate, dupã ce comisarii europeni au depistat nereguli în alocarea acestora. Constructorii au anunțat deja cã termenul inițial de finalizare pentru loturile trei și patru, respectiv luna aprilie, nu poate fi respectat și cã un termen mai realist ar fi sfârșitul lui 2013.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2