Date companie
 
 
 
 

Amânarea numirii miniștrilor, motiv de război între Dăncilă și Iohannis

RSS Știri
 
 
Data publicării : 7 Decembrie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ministri, ccr, curtea, constitutionala, sesizare, iohannis, dancila
 

Război total între Palatul Victoria și Palatul Cotroceni! Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, astăzi, că Executivul a sesizat Curtea Constituțională, în scopul soluționării blocajului creat de președintele Klaus Iohannis prin amânarea numirii unor miniștri.

VIORICA DĂNCILĂ, premierul României "Singura situație incertă pe care o avem în acest moment este creată de domnul președinte Klaus Iohannis, prin blocajul numirii miniștrilor în două domenii importante. Mă refer la Dezvoltare Regională și Administrație Publică, dar și la Ministerul Transporturilor. Cred că nu jocul politic trebuie să fie cel care să dicteze în această perioadă, cred că este important interesul României."

Șefa Executivului a mai spus că exercitarea cu succes a președinției rotative pe care România o va prelua la 1 ianuarie se poate face doar „conferind întreaga autoritate și legitimitate tuturor miniștrilor din cabinet".

VIORICA DĂNCILĂ, premierul României „Nu ne putem permite să schimbăm miniștri după ce au fost preluate dosarele, după ce au fost stabilite prioritățile pe fiecare domeniu în parte. De aceea, astăzi, am sesizat CCR pentru a soluționa acest blocaj creat de domnul președinte. Nu ne-am dorit acest lucru, nu-mi doresc acest lucru dar, așa cum am spus anterior, interesul României este mai presus de ambiții, de joc politic sau de o campanie electorală"

Președintele Klaus Iohannis a declarat vineri, după ce a aflat că premierul Viorica Dăncilă a sesizat CCR, că răspunsul Curții Constituționale nu va rezolva problema. În opinia sa, problema est că România nu are prim-ministru. El a precizat că, dacă s-a ajuns în acestă fază, în cazul remanierii va aștepta decizia Curții, fără a mai face vreun alt demers.

KLAUS IOHANNIS, președintele României ”Nu va rezolva problema CCR. Nu are cum să rezolve problema pentru ca ea nu este una constituțională, este una politică. Cele 2 cauze ale aceste probleme: prima, de facto, România nu are prim-ministru. A doua cauză: inabilitatea PSD-ului de a face politică.”

Klaus Iohannis a mai afirmat că Guvernul României este ”condus de infractorul Dragnea prin interpuși”. În plus, șeful statului a afirmat că Viorica Dăncilă nu a prezentat niciun motiv al schimbării miniștrilor, revocarea fiind o sancțiune politică. Președintele Klaus Iohannis declarase recent că nu a finalizat analiza privind remanierile, iar despre blocajul care s-ar crea pentru că demisiile miniștrilor devin efective, președintele a replicat: ”Soluția este la PSD, n-au decât să vină cu oameni performanți”.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2