Date companie
 
 
 
 

Ambasada Italiei organizează cea de-a cincea ediție a Festivalului Italian, la București

RSS Știri
 
 
Data publicării : 10 Mai 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Romania, capitala, festival, bucuresti, ambasada, italian, italiei
 

Capitala României găzduiește, în perioada 11 mai-30 iunie, cea de-a cincea ediție a Festivalului Italian. Organizat de Ambasada Italiei la București, în colaborare cu Institutul Italian de Cultură și de Agenția pentru promovarea în străinătate, festivalul combină literatura, muzica, moda și arta culinară sub semnul stilului italian.

DIEGO BRASIOLI, ambasadorul Republicii Italiene în România "Festivalul italian propune o paletă largă de inițiative culturale și promoționale reunite sub marca specială a excelenței italiene."

La capitolul muzică, Ambasada patronează concertul tenorului Andrea Bocelli, ce va avea loc în 25 mai, la București, pentru care s-au vândut deja peste 4.000 de bilete. În timpul festivalului, va evolua și tânărul violoncelist Alexandru Tomescu, cu un Stradivarius prețios din 1702.

DIEGO BRASIOLI, ambasadorul Republicii Italiene în România "Ambasada are onoarea de a patrona concertul tenorului italian Andrea Bocelli, care va avea loc în cea mai mare sală de concerte din Capitală."

Festivalul include o lansare de carte, dar și promovarea artei culinare italiene.

DIEGO BRASIOLI, ambasadorul Republicii Italiene în România "La data de 22 mai, va fi prezentat volumul de "Poezii" al lui Sandro Penna în ediție bilingvă, italiană și română."

MARIO IACCARINO, director, Institutul Italian de Comert Exterior "Sectorul agroalimentar-vinicol are o cifră de afaceri de 130 de miliarde de euro și este unul dintre cele mai importante sectoare ale economiei italiene, tocmai pentru că cifra de afaceri echivalează produsul intern brut al României din 2012."

Nu vor lipsi spectacolele care amintesc de tradiția populară italiană. Astfel, pe 13 iunie, aruncătorii de steaguri din Cori vor fi prezenți pe centrul Bucureștiului pentru a-și demonstra abilitățile acrobatice. Pentru cei care vor să știe mai multe despre festival, pot accesa pagina web www.festivalulitalian.ro, care este actualizată la fiecare eveniment.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2