Date companie
 
 
 
 

Ambasada Suediei și Guvernul României sprijină investițiile suedeze în România

RSS Știri
 
 
Data publicării : 21 Septembrie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : investitori, intalnire, voicu, suedia, ambasador, bengtcen, micula, ministrul, oameni, afaceri, delegat
 

Intalnire constructiva intre reprezentanții Guvernului si mai multi oameni de afaceri suedezi, organizată de Excelenta Sa, Anders Bengtcén, ambasadorul Suediei la Bucuresti. Participanții au analizat stadiul relațiilor bilaterale, caracterizate în ultimii ani de o creștere a volumului schimburilor comerciale, fiind identificate importante oportunitati de dezvoltare.

ANDERS BENGTCEN, Ambasador al Suediei la București "Pot spune ca in acest moment exista foarte multe investitii ale companiilor suedeze in Romania si exista o foarte mare incredere a acestor companii in mediul de afaceri din tara dumneavastra.Astazi am discutat despore anumite masuri care sa imbunatateasca aceasta colaborare in special cu autoritatile din Romania."

La intalnire a participat și ministrul delegat pentru Mediul de Afaceri, Mihai Voicu.

MIHAI VOICU, ministrul delegat pentru Mediul de Afaceri "Aceste intalniri si multumesc domnului ambasador pentru oportunitatea de a organiza astfel de intalniri pentru ca guvernul trebuie sa fie un partener al mediului de afaceri al investitorilor straini si sa intre intr-un dialog cu acestia. Trebuie sa aflam direct de la sursa, problemele pe care mediul de afaceri le are si care nu sunt de nesurmontat, nu sunt in nici un caz probleme care sa nu aiba nici un raspuns, acesta este rolul acestui tip de dialog."

VIOREL MICULA, presedinte European Drinks&Food "Cred ca este foarte important sa invatam aceasta transparenta pe care o practica suedezii.Astazi am avut ocazia sa fim invitatii domnului ambasador Anders Bengtcén,ambasadorul Suediei la Bucuresti la acest pranz la care au fost expuse diferite situatii pe care le-am intalnit investitorii si Ikea care are o mare experienta in intreaga lume a organizat acest lunch sigur prin intermediul Ambasadei Suediei"

Suedia are relații economice de lungă durată cu România. În prezent, în România funcționează peste 50 de reprezentanțe ale unor firme mari suedeze si numarul lor este in crestere. Principalele domenii, în care au investit oamenii de afaceri suedezi, în România, sunt industria mobilei, imbutelierea apelor minerale si a băuturilor carbogazoase , producerea echipamentelor pentru telecomunicații, chimie și transporturi. Suedia furnizează însa României si produse cu înaltă eficiență energetică și know how în domenii precum mediu sau producerea energiei verzi. România este a șasea cea mai atractiva tara europeana pentru investitii, in urmatorii trei ani, conform celor 840 de lideri de business chestionati de Ernst & Young in cadrul raportului 2012 European Attractiveness Survey. Executivii din intreaga lume considera ca țara noastră este mai atractiva decat Cehia, Turcia, Elvetia, Olanda, Italia, Spania sau Suedia.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2