Date companie
 
 
 
 

Amendamente în beneficiul asiguraților RCA

RSS Știri
 
 
Data publicării : 16 Mai 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : preturi, masini, asigurari, auto, service, rca, automobil, asf
 

Veste bună pentru șoferi! Proprietarii de mașini cu RCA vor fi despăgubiți, dacă își repară automobilul accidentat în orice service, în afara sistemelor de referință propuse inițial de Autoritatea de Supraveghere Financiară. Așa prevede un amendament la legea care va reglementa piața asigurărilor auto obligatorii RCA, votat de Comisiile de Buget Finanțe, Transporturi și Infrastructură din Camera Deputaților. Asiguratorii au criticat modificarea și susțin că asta îi va obliga să mărească tarifele RCA. Reprezentanții service-urilor independente sunt însă de altă părere.

CĂTĂLINA CINCĂ, reporter "Polițele de asigurare nu au cum să crească din cauza costurilor cu reparațiile, pentru că acestea reprezintă doar o mică parte din costul total al daunelor, a explicat președintele Asociației Societăților de Service Auto Independente, Cristian Muntean. El mai spune că, în România, manopera reprezinta circa 20% din costul total al unei reparații, față de 60% în Germania."

Potrivit reprezentanților service-urilor independente, între cele trei sisteme de referință impuse de ASF existau diferențe la evaluare și de 50%, iar asigurătorii alegeau cele mai mici prețuri, în dauna asiguraților. Pe de altă parte, cele trei comisii au votat și pentru a păstra, în proiectul legii care reglementează asigurările auto obligatorii RCA, definiția inițială dată vehiculului care trebuie să aibă RCA, fiind excluse bicicletele și căruțele, dar au votat pentru ca vehiculele care sunt în proces de înmatriculare să aibă asigurare. Un alt amendament prevede că utilizarea de piese contrafăcute în efectuarea de reparații auto este considerată infracțiune. Proiectul de lege care reglementează asigurările auto obligatorii a fost adoptat de Camera Deputaților, cu 226 voturi „pentru”, 25 de voturi „împotrivă” și 4 abțineri.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2