Date companie
 
 
 
 

Amendamentele la legile Justiției, adoptate la foc automat de Comisia ”Iordache”

RSS Știri
 
 
Data publicării : 7 Iunie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : justitie, comisia, cod, amendamente, penal, iordache
 

Comisia specială pentru legile justiției a adoptat, joi, o serie de amendamente la proiectul de lege privind modificarea Codului de procedură penală. Potrivit unui amendament, probele obținute nelegal nu pot fi folosite în proces, iar probele excluse din procedură se păstrează sigilate la sediul parchetului.

ALEXANDRA GEORGESCU, reporter ”Un alt amendament, propus de PSD și adoptat de ”Comisia Iordache”, prevede ca audierea unei persoane să nu dureze mai mult de șase ore pe zi. Comisia a votat, însă, și amendamentul propus de UDMR, care prevede ca înregistrările de pe camerele de supraveghere și cele realizate în locurile publice să poată constitui probe.”

Potrivit deciziei Comisiei Iordache”, probele și mijloacele de probă excluse se păstrează sigilate la sediul parchetului, în ceea ce privește cauzele aflate în faza de urmărire penală, respectiv al instanței, în cea ce privește cauzele aflate în curs de judecată. Totodată, comisia a decis că probele obținute în mod nelegal nu pot fi folosite în proces, fiind “lovite de nulitate absolută”. Declarațiile suspectului sau inculpatului vor fi înregistrate, la cerere, cu mijloace tehice audio și puse integral la dispozițiile apărării. Un alt amendament prevede că este interzisă, în timpul urmăririi penale, comunicarea publică a oricărei informații referitoare la faptele și persoanele care fac obiectul procedurii. De asemenea, o altă modificare prevede că, “dacă organele judiciare au comunicat public date și informații privind începerea urmăririi penale, luarea unor măsuri preventive sau trimiterea în judecată a unei persoane, acestea sunt obligate să comunice în mod similar și soluțiile de achitare, clasare sau încetare a procesului penal, după caz”.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2